Čuka je možda imala i nerealne ambicije, Veselinović žali samo zbog jednog

Autor: Pavle Knežević
sreda 31.07.2019.
23:29
Izvor: Sportske.net

Čestitao je trener Čukaričkog boljem na pobedi, sve je stalo u prva četiri minuta.

Beta/Jelena Grlić/Mo
Beta/Jelena Grlić/Mo

Povezane vesti

Čukarički nije uspeo da ostvari san. Objektivno bolji Molde je pobedio 3:1 i otišao u treće kolo kvalifikacija za Ligu Evrope. Aleksandar Veselinović ne zamera ništa svojim igračima, ali je rekao da mu je ipak žao zbog jedne stvari.

"Čestitam Moldeu zaslužen prolaz. Bili su bolji. Istovremeno, hoću da čestitam i momcima na svemu što su u ovoj letnjoj epizodi uradili za sebe i klub, a  i malo doprineli koeficijentu srpskog fudbala. Igrali protiv kvalitetnijeg protivnika, imaju veliko iskustvo.

Utakmica je počela kako smo mi hteli da počne. Uvodna tri-četiri minuta u kojima se sve dešavalo i sve završilo. Kako to biva, u prvom meču smo imali sreće, ali smo primili nesrećni gol, iz rikošeta i u tom trenutku se, nažalost, utakmica završila za nas.

To je bio šok od koga se nismo oporavili do kraja. Imali smo velike ambicije, možda i prevelike ali realnost je nešto drugo kad igrate protiv kvalitetnijeg protivnika", rekao je Veselinović.

Ipak, žali objektivno zbog jedne stvari.

"Samo mi je žao što nisu više uživali u igri, jer bez obzira na rezultat, treba uživati.

Jedina prava škola je životno iskustvo, ali je ono skupo. Jedno je kad imate 36 godina u fudbalu, a neko nema ni 20 godina u životu. Momci su imali veliku želju i energiju, ali taj gol je bio hladan tuš od koga se nismo oporavili. Velika škola, ali realnost je sasvim surova.

Zaista sam srećan i ponosan, ali okrećemo se onome što nas čeka, a to je veoma, veoma teška utakmica protiv Radnika. Moramo da se što pre resetujemo i da nastavimo putem kojim smo krenuli
", rekao je Veselinović.

Čukarički je mlada ekipa, ali je teško reći kako će ovaj rezultat da se odrazi na ekipu do kraja sezone.

"Svaki poraz može da utiče, ali svaka utakmica je nova priča. Mi pričamo samo o tri-četiri minuta, ali tako je, oni ne mogu da se nose sa ovim šokom. Čukarički je odigrao dostojanstveno u ove četiri evropske utakmice, ali je moglo da bude više, možda su nerealne želje bile. Rekli smo u svlačionici da nemamo mnogo šta da izgubimo", kaže trener.

Mudrinski je prodat, Ovusu je prodat, Kopitović je blizu odlaska...razmišlja li se o pojačanjima?

"Imamo svakodnevnu komunikaciju, pravimo planove, ali u fudbalu, posebno u julu i avgustu se dešavaju takve stvari. Probaćemo da reagujemo na svaku situaciju. Imamo neke planove, ali daleko smo od realizacije pa bi bilo neozbiljno da komentarišemo.

Kad vidite ove transfere iz poslednjih dana, to su ozbiljni transferi za srpski fudbal, ali mislim da će cena ovih igrača biti još veća. Da pomenem samo i da je Tedić ležao u krevetu dva dana zbog bolesti, a kad dete od 19 godina izdrži svih 90 minuta, onda morate da mu čestitate
", rekao je Veselinović.

Trener Moldea Erling Mue pohvalio je Čukarički, ali je kazao da je utakmica danas bila baš kao što je njegov stručni štab predviđao.

"Igrali smo protiv dobrog tima iz Srbije. Zaista su dobro počeli, mogli su vrlo rano da postignu gol, ali kada smo mi dali prvi gol, utakmica je došla tamo gde smo hteli da bude. Znali smo da će biti prostora i želeli smo da napadali. Sve u svemu, zaslužena pobeda za nas.

Trebalo nam je da igramo protiv jednog dobrog tima, ali sam u prvoj utakmici osetio da možemo da prođemo. Sviđa mi se kako igraju fudbal, a leže nam jer žele da napadaju i daju nam loptu i daju nam više šanse da postižemo golove
", rekao je Mue.

Ne propustite

Preporuka za vas

Obavezno pročitati

WEB preporuke