''Čuka'' pojačana čeka prozivku

Autor: Darko Mitrović
subota 06.01.2018.
23:12
Izvor: Sportske.net, fkcukaricki.rs

Odmah posle praznika trener Lalatović okupiće svoje igrače na prozivci, a ekipa će biti jača za iskusnog golmana.

BETAPHOTO/BRANISLAV BOZIC/EV

Povezane vesti

Golman Čukaričkog Aleksandar Kirovski se oporavio od povrede i posle dvomesečne pauze ponovo će biti na raspolaganju šefu stručnog štaba Nenadu Lalatoviću.

On je 17. novembra u Minhenu operisao kilu, a tokom oporavka je radio sa kondicionim trenerom Andrejom Milutinovićem.

"Povreda je iza mene. Ciljali smo da budem fit za prozivku i u tome smo uspeli. Postoji oprez kao posledice operacije, ali očekujem da ću moći da branim normalno. U godinama sam kad mi je najvažnije da ispunim cilj kluba, a to je da izadjemo u Evropu.

Blizu smo toga, pa samim tim sam i blizu da budem sto posto zadovoljan. Činjenica je da nije bilo loše u tih prvih 15. kola, ali uvek može bolje i svakih narednih šest meseci biće pomalo bolje", kaže samouvereno snažni čuvar mreže.

Dodao je da se oseća odlično kao što su juče pokazale zdravstvene analize u zavodu za sport, a na pitanje o ishrani da nema problem da uspostavi balans bilo da je prvenstvo, pauza, praznik ili neki drugi period u godini.

"Prava mera u svemu, pa tako i u ishrani je ključna. Svaki sportista će potvrditi da je jako bitno voditi računa o onome što unosi u sebe. Ulaskom u seniorski sport to mi je postalo normalno i bez problema sam uspostavio balans u ishrani.

U nekim klubovima postoje kazne u slučaju da se nabace kilogrami. U Čukaričkom se to ne kažnjava, ali niko od igrača to i ne zloupotrebljava što je još jedna potvrda o međusobnom poštovanju", rekao je Kirovski (27) pošto su zdravstvene analize prve grupe pregledanih fudbalera Čukaričkog pokazale da se niko sa pauze i prazničnih trpeza nije vratio sa viškom kilograma.

Kirovski kaže i da ne postoji namirnica koju je sebi zabranio, jer kad se redovno trenira sme sve da se pojede, ali ponavlja da je najvažnije odrediti pravu meru. Božić dočekuje posle četrdesetodnevnog posta koji mu je posebno prijao.

"Prvi put sam ispostio svih šest nedelja i posavetovano mi je da prekinem ako mi ne bude prijalo. Međutim, baš suprotno - volim ribu i takav (postan) način ishrane. Nije da se neću omrsiti u nedelju na Božić, ali nije ni da jedva čekam.

Koliko smo mi dobro spremni u fizičkom smislu najbolje se videlo u utakmicama jesenjeg dela, jer je Čukarički pokazivao snagu u poslednjih dvadeset minuta mečeva dok je protivnik bio na izmaku. U tim momentima smo zahvalni što smo na treninzima imali dosta 'suvog' trčanja, koje uglavnom
svi najmanje volimo"
.

Golmani, kako je dodao, ne trče na treninzima koliko i fudbaleri, iako imaju skoro isti kondicioni deo vežbi i istrčavaju deonice tokom pauze.

"Tačno se zna koju grupu mišića jačaju golmani, koje su vežbe prevencije i slično", zaključio je Kirovski, koji je prezadovoljan radom sa Andrejom Milutinovićem.

Mučile su ekipu Čukaričkog u jesenjem delu povrede mnogih igrača. Đorđe Đurić, Ognjen Mudrinski, Darko Zorić, Slobodan Tedić i Asmir Kajević uz Kirovskog pretrpeli su teže povrede i duže odsustvo sa terena, a svi bi trebalo da se pojave na okupljanju ekipe zakazanom za utorak prepodne, 9. januara.

Ne propustite

Ne propustite

Preporuka za vas

Obavezno pročitati

WEB preporuke

Komentari

1 Komentara

Molimo vas prijavite se ili registrujte kako bi mogli da ostavite komentar.

avatar
Volem Vosu
Sunday, 07.01.2018
00:27

Koliko su fizicki spremni pokazuje broj povredjenih igraca u toku sezone. Lalatu ne treba kondicioni, on sve zna.