Čukarički bez milosti prema bivšem treneru - Docić i Pavkov guraju Pazarce u plej-aut!

Autor: Lazar Nikolić
petak 29.03.2024.
15:55
Izvor: Sportske.net

Igor Matić se nije lepo proveo na Banovom brdu.

Srdjan Stevanovic/Starsport.rs
Srdjan Stevanovic/Starsport.rs

Povezane vesti

Fudbaleri Čukaričkog savladali su Novi Pazar sa 2:0 u jednom od derbija 27. kola Super lige Srbije.

Čukarički je tako naneo poraz svom nekadašnjem treneru Igoru Matiću koji sada sedi na klupi Pazaraca i došao do četvrte pozicije sa 43 boda, dok je Novi Pazar osmi i ima 35 poena, isto koliko i deveti Napredak koji ima i utakmicu manje. Upravo će ove dve ekipe voditi bitku za poslednje mesto u plej-ofu.

Prvu veliku priliku na meču imali su gosti u šestom minutu kada je posle kontranapada Suma ostao sam na nekih desetak metara po sredini gola, šutirao je kapiten Novog Pazara, ali je golman „brđana“ Filipović odbranio zicer. Uzvratio je Čukarički posle samo dva minuta preko Adžića koji je uspeo da zahvati loptu u petercu Pazaraca, ali ne i da je iskontroliše, pa je završila visoko preko gola.

Najbolju šansu na startu utakmice propustio je mladi ofanzivac Čukaričkog Miladinović. Lepo mu je glavom Vinisijus spustio loptu, a Miladinović bio za malao neprecizan i šutirao tik pored stative.

Bolji je Čukarički bio u prvom delu, a još po jednu dobru priliku za domaćina propustili brazilski napadač Vinisijus i nekadašnji igrač Partizana Đorđe Ivanović.

Najbolju šansu u prvom domaći su propustili u 41. minutu kada je Adžić sjajno centrirao, a Ivanović glavom iz neposredne blizine promašio okvir gola. Kazna je mogla da usledi već u narednom napadu kada je Marko Šćepović promašio prazan gol posle velikog kiksa jednog defanzivca „brđana“.

Na poluvremenu je trener Pazaraca Igor Matić u igru uveo Adema Ljajića, a ovja odmah pripretio i poslao loptu pored gola Filipovića.

Umirili su gosti tempo meča u prvih 15 minuta nastavka što im je prijalo. Čukarički nije lako ulazio u šanse kao što je to bio slučaj u prvom poluvremenu, a ekipa trenera Matića delovala bolje na terenu.

Bilo je to samo primirje pred buru koja se dogodila u 69. minutu. Stanković je krenuo u prodor po levoj strani, ušao u šesnaesterac, tamo ga je sapleo nespretni Islamović, a Čukarički dobio kazneni udarac. Odgovornost je preuzeo kapiten Marko Docić i pogodio za vođstvo „brđana“.

Samo dva minuta kasnije Čukarički je prelomio utakmicu. Rezervista Milan Pavkov još jednomje bio pravi „džoker“. Iskoristio je iskusni ofanzivac dobar centaršut Đorđa Ivanovića, otvorio stopalo i iz peterca zatresao mrežu Pazaraca.

Do kraja meča Pazarci se nisu oporavili od pretrpljenog šoka, a Čukarički rutinski priveo posao kraju i upisao nova tri boda. Poraz Pazara mogao je da ublaži Sise dva minuta pre kraja da je bio malo precizniji posle udarca glavom nakon kornera.

U samom finišu Čukarički je mogao do još ubedljivijeg trijumfa, stativu je pogodio Ergelaš.

Ne propustite

Preporuka za vas

Obavezno pročitati

WEB preporuke