Čukarički ''naoštren'' za pisanje istorije!

Autor: Darko Mitrović
sreda 28.07.2021.
17:25
Izvor: Beta

Fudbaleri Čukaričkog gostuju sutra azerbajdžanskom Sumgaitu u revanš meču drugog kola kvalifikacija za Ligu konferencija.

Pedja Milosavljevic/STARSPORT
Pedja Milosavljevic/STARSPORT

Povezane vesti

Fudbaler Čukaričkog Đorđe Jovanović izjavio je danas, pred revanš meč protiv Sumgaita, da veruje da je njegov tim bliži plasmanu u treće kolo kvalifikacija za Ligu konferencija i da je na njima da ispišu nove stranice istorije kluba.

"Idemo po pobedu, igraćemo našu igru. Što se mene lično tiče, nema apsolutno nikakve razlike da li je meč u Beogradu ili u Azerbejdžanu. Možda će domaćin sad biti za nijansu ofanzivniji, ali to može samo da bude dobro po nas, ukoliko dobijemo više prostora napred", rekao je Jovanović, prenosi klupski sajt.

U prvom meču, odigranom pre nedelju dana na Banovom brdu, nije bilo golova.

Jovanović je naveo da veruje da će njegov tim u revanšu pokazati da je kvalitetniji i da će izboriti, za Čukarički istorijski, plasman u treće kolo kvalifikacija jednog od evropskih klupskih kupova.

"Iskreno, ne verujem da će Sumgait igrati drugačije nego što je to bio slučaj u prvom susretu, ne verujem da će drugačije postaviti igru. Smatram da sve od nas zavisi. Zbog toga će najbitnije biti da zadržimo koncentraciju tokom čitavog meča i naravno da realizujemo naše šanse", dodao je Jovanović.

Sumgait će sada imati podršku domaće publike na tribinama, ali se Jovanović nada da će Brdjani nastaviti evropski put protiv pobednika duela Hamarbija ili Maribora.

"Ogroman je značaj utakmice, mi sigurno nećemo da pokleknemo u bilo kom momentu. Bilo je lepo na Banovom brdu, igrati pred navijačima posle dužeg vremena. Baš zbog toga bih voleo da publici u Srbiji priredimo još jedan evropski spektakl i priliku da nas podrže u narednim kolima", istakao je Jovanović.

On je kao član Partizana već igrao u grupnoj fazi Lige Evrope, a prema njegovim rečima, mečevi u Evropi i domaćem prvenstvu nisu isti.

"Ovde jednostavno nema mesta za kiks, u Super ligi za 37 kola možete da anulirale neki poraz. Opet, nemamo neki preterani pritisak, ali ambicije Čukaričkog se podrazumevaju. Na nama je da ispišemo nove stranice istorije ovog kluba", rekao je Jovanović.

Utakmica se igra sutra od 18.00.

Ne propustite

Ne propustite

Preporuka za vas

Obavezno pročitati

WEB preporuke