Čukarički nastavlja trku za Evropu, Novi Pazar ključan!

Autor: Ivan Cvetković
petak 16.04.2021.
15:20
Izvor: Sportske.net, Beta

Čukarički će u nedelju od 13.00 gostovati u Novom Pazaru, u utakmici 32. kola Super lige.

Srdjan Stevanovic/Starsport.rs ©
Srdjan Stevanovic/Starsport.rs ©

Povezane vesti

Fudbaler Čukaričkog Milan Savić rekao je danas da će njegova ekipa ići na pobedu u Novom Pazaru i istakao da tim sa Banovog brda neće odustati od borbe za treće mesto u Super ligi Srbije.

"Zadovoljni smo onim što smo do sada pokazali. Naravno, primarni cilj je bio plasman u Evropu. Četvrto mesto je gotovo izvesno, ali moramo da sačekamo i rezultate u Kupu, nikad se ne zna", rekao je Savić za klupski sajt.

"Jesmo jednom nogom na medjunarodnoj sceni, ali ne treba da se zadovoljavamo onim što smo postigli, već da se borimo do kraja za treće mesto. Vojvodina je trenutno ispred nas, ima bod više, sedam kola je do kraja prvenstva, biće neizvesno", dodao je ofanzivni vezista Čukaričkog.

Čukarički će u nedelju od 13.00 gostovati u Novom Pazaru, u utakmici 32. kola Super lige. Ekipa s Banovog brda je četvrta na tabeli sa 62 boda, dok je Novi Pazar na 14. poziciji sa 36 osvojenih bodova.

Savić je istakao da je Novi Pazar dobra ekipa i podsetio da su im potrebni bodovi u borbi za opstanak.

"Zbog toga smatram da će biti dobra utakmica, mi ćemo takodje ići na pobedu, kao i u svakom meču. Znamo kako igraju kad su domaćini, ali već smo ih tamo savladali jednom ove sezone. Sigurno je da će pritisak biti na njima, s obzirom na situaciju u kojoj se nalaze. Ali, Čukarički je veliki klub, uvek ima blagog pritiska i kod nas, uvek je pobeda imperativ ovog tima", rekao je Savić.

Po njegovim rečima, Čukarički bi eventualnom pobedom u Novom Pazaru već bio "u sigurnoj zoni što se tiče Evrope".

"Uz, napominjem, povoljan rasplet po nas u Kupu Srbije, ne želim nikako da potcenim odličnu ekipu Radnika. Ali, zaista, ako pobedimo u Pazaru, načinićemo veliki, možda i ključni korak ka Evropi", rekao je Savić.

Čukarički će, pored meča protiv Novog Pazara, do kraja sezone u goste još dvema ekipama koje se bore za opstanak u društvu najboljih, Napretku i Javoru.

"Sve ekipe sa dna tabele smo u dosadašnjem toku Super lige pobedjivali. Ostaje nam još nekoliko duela protiv timova koji se bore za opstanak. U svakom od tih susreta idemo na pobedu, ne želimo da krojimo donji deo prvenstva. Čukarički je  klub koji se pita za vrh tabele. Nadam se da nećemo imati poraz do kraja sezone", zaključio je Savić.

Ne propustite

Preporuka za vas

Obavezno pročitati

WEB preporuke