Čukarički piše istoriju!

Autor: Darko Mitrović
subota 31.07.2021.
21:43
Izvor: Beta

​ Golman fudbalskog kluba Čukarički Djordje Petrović srećan je što je deo istorijskog uspeha kluba u kom je ponikao.

FK Cukaricki
FK Cukaricki

Povezane vesti


Čukarički se plasirao u treće kolo kvalifikacija za Ligu konferencija gde će igrati protiv švedskog Hamarbija.

Petrović je bio jedan od junaka u dvomeču protiv Sumgaita u drugom kolu kvalifikacija.

"U prvoj utakmici nismo stekli prednost pred gostovanje i znali smo šta nas čeka u Azerbejdžanu. Igrali smo pred bučnom domaćom publikom, imali smo za rivala veoma motivisanu ekipu. Imao sam mnogo više posla nego na Banovom brdu, protivnik je pretio, čak je u završnici igrao sa dva špica, ali smo se dobro branili", izjavio je Petrović za klupski sajt.

"Rival je i posle primljenih golova pokazao da nije slučajno u Evropi, zaista su kvalitetna ekipa, sa nekoliko odličnih pojedinaca sposobnih da naprave razliku. Nesvesno smo se povukli u drugom poluvremenu, došao je do izražaja i umor, ali smo uspeli da izdržimo", rekao je Petrović.

Petrović je istakao da su evropski dueli mnogo teži od onih u domaćim okvirima, te je zbog toga morao da bude na dodatnom oprezu.

"U prvenstvu nemamo mnogo posla. Cela ekipa igra defanzivno veoma odlično. Ali, nisam se posebno pripremao za gostovanje u Azerbejdžanu. Znali smo da nas očekuje motivisan rival koji kao i mi želi da uđe u treće kolo, ali smo isto tako znali i da smo kvalitetnija ekipa što smo i dokazali pobedom. Suština je bila da iskoristimo šanse koje nismo u Beogradu", izjavio je golman Čukaričkog.

I pored dobrog rezultata Čukarički ne želi da se zaustavi u trećem kolu.

"Ušli smo u istoriju kluba, ali želimo da nastavimo dalje. Ipak, rival je kvalitetna ekipa. Lepo je što sam doprineo međunarodnom uspehu kluba u kojem sam ponikao, u Čukaričkom sam od 14. godine i zaista sam presrećan što sam ostvario uspeh sa saigračima koje poznajem iz omladinske škole", Izjavio je Petrović.

Čukarički će u četvrtak igrati protiv Hamarbija od 21.00.

Ne propustite

Preporuka za vas

Obavezno pročitati

WEB preporuke