Čukarički porušio sve Vošine snove - "Brđani" sa Zvezdom za trofej Kupa

Autor: Nemanja Janošev
četvrtak 18.05.2023.
16:53
Izvor: Sportske.net

Čukarički u dve najvažnije utakmice dobio Vojvodinu.

FK Vojvodina
FK Vojvodina

Povezane vesti

Fudbaleri Čukaričkog plasirali su se u finale Kupa Srbije pošto su u novom susretu na "Karađorđu" savladali Vojvodinu 0:1 (0:0).

Novi dan, nova utakmica u Novom Sadu. Vojvodina i Čukarički su, pred dosta manje publike nego li u isprva zamišljenom terminu, ali uz mnogo povoljnije vremenske uslove, uprkos raznim pričama – igrali polufinalni duel Kupa Srbije. Baš kao i pre 10 dana, Čukarički je bio bolji od Vojvodine raspršivši im tako svaku nadu o grupnoj fazi evropskog takmičenja naredne sezone.

Teren je doveden u solidno stanje, ali još uvek se moglo primetiti, posebno pri duelima, da je i dalje natopljen. Radoslav Batak je za ovaj duel napravio tri promene u odnosu na jučerašnji pokušaj odigravanja utakmice, pa tako nije bilo Jeličića, Traorea i Nemanje Nikolića. Dušan Kerkez je izveo identičnih 11.

Čukarički je delovao dosta fizički superiornije u odnosu na domaćina u prvom poluvremenu. Gosti sa Banovog brda osvajali su više duela, bili dominantniji protivnik i više se igralo na polovini Vojvodine. Prvi pokušaj na današnjoj utakmici došao je u 13. minutu kada je Samjuel Ovusu oprobao svoju levicu sa 16 metara, ali lopta je otišla iznad prečke gola koji je branio Nikola Simić. Novosađani su izašli iz grča tek sredinom prvog dela i tada su usledili pokušaji Kabića, te zatim kombinacija Malbašića i Čumića koja nije prošla. Naposletku, udarac sa distance oprobao je Mirko Topić za kraj prvog poluvremena.

Nastavak je odmah „zakuvao“ situaciju budući da je Uroš Vitas neopreznim startom s leđa faulirao Mohameda Badamosija zbog čega mu je Aleksandar Živković pokazao drugi žuti karton i put ka svlačionici. Narednih 40 minuta domaćin je morao da igra sa igračem manje.

Osetio je Čukarički da prostora za pogodak ima, pa su Sisoko i Docić gađali sa distance, ali nedovoljno uverljivo i precizno da ugroze Simića. Uroš Nikolić je uzvratio na drugoj strani preko Uroša Nikolića. Nedugo zatim, dogodila se promena rezultata u korist momaka u tamnoj opremi. Visoko su izašli u izgradnju napada i štoperi Čukaričkog, usledila je izolacija Tošića na levoj strani, a zatim i oštar centaršut na drugu stativu gde se našao Luka Adžić koji, samo što je ušao postiže vodeći pogodak za svoj tim. Igrao se 71. minut. Zakazala je defanziva domaćih, posebno Filip Antonijević i Uroš Nikolić koji su branili taj deo kaznenog prostora.

Usledio je period igre kada se Čukarički fokusirao na odbranu svog gola, dok Vojvodina nije uspevala da pronađe put do Popovićeve mreže.

Rezultat iz 71. minuta se ispostavio i kao konačnim, uprkos uzbudljivoj zavrnšnici čime su "brđani" dospeli do finala takmičenja i u borbi za trofej 25. maja igraće sa Crvenom zvezdom.

Ne propustite

Preporuka za vas

Obavezno pročitati

WEB preporuke