Čukarički stvara tim za Evropu - Novi trener već poznat, stiže i kvintet pojačanja!

Autor: Darko Mitrović
utorak 24.05.2022.
08:51
Izvor: Sportske.net, Sportski Žurnal

Vreme je za veliki korak napred.

2022 Srdjan Stevanovic/Starsport.rs ©
2022 Srdjan Stevanovic/Starsport.rs ©

Povezane vesti

Čukarički je već godinama u vrhu srpskog fudbala, ali još uvek daleko od nivoa na kome se nalaze Crvena zvezda i Partizan.

''Brđani'' su tekuću sezonu završili na trećem mestu, bez problema izborili plasman na evropsku scenu, ali sa velikim zaostatkom u odnosu na ovaj vodeći tandem.

Finiš sezone doneo je i određene turbulencije kada je u pitanju mesto šefa struke, Saša Ilić je otišao posle duela sa Partizanom, zbog izjave koju je tom prilkikom dao, nasledio ga je Milan Lešnjak, ali to je bilo samo kratkoročno rešenje, do kraja sezone.

''Žurnal'' prenosi da je ime novog trenera već poznato i da će ekipu Čukaričkog od naredne sezone voditi Dušan Kerkez, 46-godišnki stručnjak koji je godinama radio na Kipru, gde je vodio ekipe AEL-a i Arisa iz Limasola.

Početkom juna se očekuje njegova promocija, a vodeći ljudi kluba uveliko pregovaraju i sa igračima, kako bi se što pre formirao respektabilan tim za izlazak na evropsku scenu.

Čukarički će startovati u drugom kolu kvalifikacija za Ligu konferencija, biće nosilac na žrebu koji je zakazan za polovinu juna, a do tada bi već trebalo da se postiogne dogovor sa najboljim igračima iz aktuelnog sastava o produženju saradnje. Osim toga, pomenuti izvor navodi da se radi i na dovođenju pet kvalitetnih pojačanja, iskusnih igrača na pozicijama od štopera do napadača, ali se imena za sada drže u tajnosti.

Zvezda i Partizan su prošle sezone značajno podigli letvicu kada je u pitanju status srpskog fudbala na evropskoj klupskoj sceni, od sezone 2023/24 imaćemo pet predstavnika u Evropi, ali i ostali će morati da pokažu značajan napredak kako to ne bi bio samo kratkotrajni bljesak i kako se ova istorijska prilika za naše klubove ne bi olako prokockala.

Podsetimo, u četvrtak će se Crvena zvezda Partizan boriti na ''Marakani'' za trofej Kupa Srbije, Zvezda brani trofej, a AdmiralBet je već objavio bogatu ponudu igara na ovaj meč. Crveno-beli su favoriti, kvota na njihov trijumf je 2.20. Ako verujete u Partizan, mogli biste da iskoristite izvanrednu kvotu 4.00.

Ne propustite

Preporuka za vas

Obavezno pročitati

WEB preporuke