Čukarički u Jerevanu, na 35 stepeni i hiljadu metara nadmorske visine: "Za sve postoji prvi put"

Autor: Pavle Knežević
ponedeljak 15.07.2019.
17:01
Izvor: Sportske.net

Trener "brđana" ističe da će njegova ekipa igrati kao da je 0:0. Čukarički igra za sebe i svoj klub, a ako time doprinese srpskom fudbalu - još bolje.

Sportske.net/Pavle Knežević
Sportske.net/Pavle Knežević

Povezane vesti

Čukarički revanš meč prvog kola kvalifikacija za Ligu Evrope igra u neobičnim uslovima: dva dana ranije, na skoro 1.000 metara nadmorske visine i na tropskim temperaturama. I

pak, 3:0 protiv Banantsa iz prvog meča mu daju pravo za optimizam, iako trener Aleksandar Veselinović kaže da će ekipa igrati kao da je 0:0.

"Doputovali smo u Jerevan, grad fudbala. Skoro sve jermenske ekipe imaju u svojim redovima srpske igrače, što je dokaz da poštuju naš fudbal, naš sport i naš narod. Rekao sam da imam iskustva sa jermenskim igračima i jermenskim narodom, koji je po prirodi gostoljubiv.

Očekujemo sutra kvalitetnu utakmicu, apsolutno smo zaboravili ono što se dešavalo u prvoj. Rekao sam i u najavi prve da će se ovaj dvomeč završavati ovde. Drago mi je da vidim i da igrači tako razmišljaju. Sutra počinjemo sa rezultatom 0:0, sa težnjom da pobedimo, nametnemo svoj stil igre i anuliramo kvalitete protivnika.

U analizi smo u profesionalnom prilazu primetili da smo imali nekih situacija koje su mogle biti vrlo neprijatne pri nas. Pripremili smo se da preduhitrimo te probleme i da dobijemo ovu utakmicu
", rekao je Veselinović novinarima u Jerevanu.

Čukarički je u ponedeljak ujutro otputovao sa beogradskih 16 stepeni i došao na 35. Njegova mlada ekipa apsolutno nema iskustva sa igranjem u takvim uslovima, ali nekada mora i da ga stekne.

"Kako nama, tako i njima. Znamo da se nalazimo na blizu 1.000 metara nadmorske visine i da nas je dočekala tropska klima. Nekada mora da bude prvi put, znamo da imamo mladu ekipu, koja nije imala iskustva igranja u međunarodnim mečevima. Nekad mora da bude prvi put i ja se uzdam u moje igrače.

Očekujemo da će protivnik biti motivisan i da će probati da nametne svoj stil igre. Verujte mi, oni imaju svoje kvalitete. Mi moramo da budemo koncentrisani na svaki sledeći trenutak. To sam rekao igračima i to praktikujem u svojoj karijeri. Ne treba da razmišljamo o rezultatu, samo maksimalna pažnja, usmerenost i koncentracija. Ako takav bude pristup, napravili smo veliki deo posla sutra
", rekao je Veselinović.

Neizbežno je bilo pitanje i o čuvenom koeficijentu UEFA za srpske klubove.

"Rekao sam da ćemo pre svega igrati za sebe i svoj klub. Ako na taj način uspemo da doprinesemo na bilo koji način srpskom fudbalu, biće nam drago. Taj koeficijent može da varira. U fudbalu su najvažnije dve reči 'ovde' i 'sada'. Mi kao narod volimo fudbal, ali apsolutno nismo fudbalska velesila", čvrsto je Veselinović na nogama.

Utakmica Banants - Čukarički igra se u utorak od 17 sati, odnosno od 19 po lokalnom vremenu. Meč je pomeren za utorak jer se ovde igra Evropsko prvenstvo U-19.

Pogledajte malo i fotografija oko sportskog centra Banants:

Ne propustite

Preporuka za vas

Obavezno pročitati

WEB preporuke