Čukarički završava sa Radnikom, mladi čekaju svoju šansu

Autor: Aleksandar Obrenović
ponedeljak 17.05.2021.
15:30
Izvor: Sportske.net

Ekipa Čukaričkog će ugostiti u poslednjem kolu u utakmici bez velikog značaja tim Radnika iz Surdulice.

starsport
starsport

Povezane vesti

Fudbaler Čukaričkog Mihajlo Baić rekao je danas da je "vredelo čekati" prvi superligaški gol i dodao da će mladji igrači imati veliki motiv da se dokažu i u poslednjoj utakmici u sezoni, protiv Radnika.

"Vredelo je čekati. Mnogo sam radio u prethodnom periodu, sad se sve vratilo na najbolji mogući način", rekao je Baić za klupski sajt.

Baić je u prethodnom kolu Super lige Srbije pogodio mrežu Javora u trenutku kad je imao 18 godina i 176 dana. Bio je to njegov superligaški prvenac.

"Bilo je baš naporno u Ivanjici, protiv iskusne ekipe domaćina, koja je imala ogroman motiv u borbi za opstanak. Na kraju mi je žao što smo im otežali tu bitku, ali jednostavno Čukarički ne gleda druge, već igra samo za sebe... Mi, mlađi igrači imali smo ogroman motiv da iskoristimo šansu koja nam se pružila", rekao je Baić.

Već u utorak od 16.00, Čukarički će u okviru poslednjeg, 38. kola Super lige Srbije ugostiti Radnik iz Surdulice.

"Čekam šansu, na šefu je da odluči ko će početi meč, a ko ući sa klupe. Bitno je da sam 'probio led', sad će sve biti mnogo lakše", rekao je Baić.

On je naveo da je Radnik ozbiljan rival, koji je njegovu ekipu izbacio iz Kupa Srbije.

"Uz to, imaju Makarića, najboljeg golgetera Super lige. Odlična je stvar što meč neće imati veliki rezultatski značaj, posebno za nas mlađe igrače. Kao što sam već kazao, svako od nas ima ogroman motiv, tako će biti i u poslednjem duelu u sezoni protiv Radnika", naveo je Baić.

Baić je, na kraju napomenuo, da na klupskom i ličnom planu ima velike ambicije u narednoj sezoni.

"Najpre, da se odmerimo na evropskom nivou u Ligi Konferencija, i ako nam se pruži šansa da izborimo plasman u grupnu fazu. Potom, da ponovo izborimo plasman u Evropu, obzirom da klub kao što je Čukarički svake sezone treba da igra na međunarodnoj sceni", rekao je Baić.

"Lično, želeo bih da odigram što više utakmica i da što češće postižem golove", zaključio je napadač Čukaričkog.

Ne propustite

Preporuka za vas

Obavezno pročitati

WEB preporuke