Čukarički „zelen“ za Evropu – Tvente slavio u Humskoj!

Autor: Mladen Heleta
četvrtak 04.08.2022.
21:51
Izvor: Sportske.net

Holanđani blizu dvomeča sa Fiorentinom.

2022 Starsport.rs ©
2022 Starsport.rs ©

Povezane vesti

Fudbaleri Čukaričkog poraženi su sa 3:1 od favorizovanog Tventea u prvoj utakmici trećeg kola kvalifikacija za UEFA Ligu konferencije.

Gosti su u prvom poluvremenu demonstrirali brz i ultra-moderan fudbal, pretrčali su Brđane i stekli ubedljivu prednost.

Tvente je poveo već u osmom minutu. Odigrali su gosti pomoćnu igru posle kornera sa leve strane, usledio je oštar centaršut Misiđana na peterac, a tamo je Roc nadskočio defanzivce Čukaričkog i glavom smestio loptu u mrežu.

Čukarički je potom u dva navrata mogao do izjednačenja, a Ndiaje i Badamosi nisu uspeli da realizuje lepe prilike u 12. i 15. minutu.  Ndiaje je probao atraktivnim udarcem i bio neprecizan, a Badamosi je izblokiran u odsudnom trenutku.

Holanđani su nakon toga uspostavili kontrolu i duplirali prednost u 31. minutu. Strelac je bio Flap,  a asistent ponovo Misiđan. Brzonogi Misiđan je prošao po levoj strani, pravovremeno uposlio Flapa, koji je bio nedopustivo sam u kaznenom prostoru i preciznim udarcem po zemlji pogodio za 0:2.

Na 0:3 povisio je Brenet u 43. minutu posle prave akcije iz modernog fudbala. Pobegao je čuvarima i rutinski matirao Mićovića.

U drugom poluvremenu je Tvente oborio ritam u nameri da uguši utakmicu, ali se domaćin nije predao i zasluženo je ublažio poraz.

Beogradski tim je u 50. minutu imao kolosalnu šansu i to u režiji rezervista. Ovusu je probio, uposlio Adžića, ovaj te tukao iz idelane pozicije, ali mu je Unerstal ušao u šut i sprečio siguran pogodak.

Bolja igra se domaćima isplatila u 58. minutu. Bio je to mat u tri poteza. Badamosi je osvojio loptu, odigrao pas za Luku Adžića, a ovaj je odmah uposlio Kovača, koji je bio u sjajnoj poziciji i lako je pogodio metu, za konačnih 1:3.  

Do kraja je Tvente sačuvao dva gola prednosti i trebalo bi da se desi pravo čudo u revanšu, pa da se ne sastane sa Fiorentinom.

 

 

 

Ne propustite

Preporuka za vas

Obavezno pročitati

WEB preporuke