Čukarički želi kontinuitet rezultata da bi izašao u Evropu

Autor: Beta Beta
petak 01.03.2019.
20:38
Izvor: Beta

Fudbaler Čukaričkog Asmir Kajević rekao je danas da su ekipi neophodni dobri rezultati u kontinuitetu kako bi se do kraja sezone borila za plasman u Evropu.

FK Čukarički
FK Čukarički

Povezane vesti

Fudbaler Čukaričkog Asmir Kajević rekao je danas da su ekipi neophodni dobri rezultati u kontinuitetu kako bi se do kraja sezone borila za plasman u Evropu.

"Da bismo se do kraja borili za Evropu, moraćemo da pravimo rezultate u kontinuitetu. Prošlogodišnje iskustvo iz plej-ofa, u koji smo ušli kao trećeplasirani, a na kraju nismo izborili plasman u kvalifikacije za Ligu Evropa, mnogo će nam značiti. Trudićemo se da ne ponovimo istu grešku i ovoga puta, s obzirom na to da klub kao što je Čukarički zaslužuje da svake godine igra u medjunarodnim kupovima", rekao je Kajević za sajt kluba.

Čukarički posle 23 utakmice zauzima četvrto mesto na tabeli srpskog prvenstva sa 42 boda.

"Prema sadašnjem stanju na tabeli, ispada da nam je lučanska Mladost najveći konkurent, ali ne bih otpisivao Napredak, niti bilo koji tim koji će igrati u plej-ofu, kad se podele bodovi. Zbog toga je na nama da do doigravanja obezbedimo što veću zalihu, ako je to moguće, da bismo imali kakvu-takvu prednost. Opet, jasno nam je da će četvrtoplasirani tim, a trenutno smo na toj poziciji, imati ubedljivo najteži raspored, u prva tri kola plej-ofa dočekaće prvog i gostovati drugom i trećem na tabeli. Ali, spremni smo na to", kazao je Kajević.

Naredni rival biće Spartak u Subotici, u 24. kolu Super lige.

"Iskreno, jedva čekam da istrčim na teren u Subotici, čuli smo da su uslovi za igru odlični, a to svakako ide nama na ruku. Navikli smo na dobar teren, kakav je naš na Banovom brdu, lično, voleo bih da svi klubovi u Srbiji budu na tom nivou, tada je uživanje igrati fudbal. Subotičanima je otišlo nekoliko bitnih igrača, uglavnom onih najzaslužnijih za sjajne rezultate ovog tima u prethodnim sezonama. Bili su u veoma teškoj situaciji početkom šampionata, ali je očigledno da igraju sve bolje i da imaju kvalitet, pokazali su to i u Kruševcu u prethodnom kolu. Ponavljam, svi preduslovi za dobar meč postoje, a mi se nadamo da ćemo se iz Subotice vratiti bogatiji za tri boda", naveo je Kajević.

Klub sa Banovog brda je na početku drugog dela prvenstva poražen od Radničkog u Nišu, a potom je bio bolji od Voždovca.

"Najbitnije je da smo pobedom protiv Voždovca vratili samopouzdanje. Protiv tako dobre ekipe, koja je dovela izuzetna pojačanja, iskreno da nam je neko ponudio trijumf od 1:0, oberučke bismo prihvatili. Kad se vidi konačan rezultat i da smo pobedili sa 3:0, to dodatno dobija na značaju. Upravo tako nešto nam je bilo potrebno posle lošeg izdanja u Nišu", rekao je Kajević.

Utakmica izmedju Spartaka i Čukaričkog igraće se u subotu od 15.00 na Gradskom stadionu u Subotici.

Ne propustite

Preporuka za vas

Obavezno pročitati

WEB preporuke