Čukino novo pojačanje bilo blizu Votforda: "Do skora nisam znao za Srbiju"

Autor: Nemanja Janošev
subota 03.07.2021.
14:40
Izvor: Sportske.net

Upoznajte novog napadča Čukaričkog!

FK Čukarički
FK Čukarički

Povezane vesti

Fudbaler Čukaričkog Norman Kempbel govorio je za sajt kluba o novoj epizodi u svojoj karijeri, te kako se odlučio na dolazak u Srbiju...

Prošle sezone ovaj momak rođen na Jamajci 24. novembra 1999. godine igrao je u Prvoj ligi Srbije za ekipu Grafičara, u 12 mečeva postigao je tri gola. Dobre partije preporučile su ga čelnicima kluba sa Banovog brda, a Kempbel je već postigao i prvi gol u belo-crnom dresu, u pobedi u prijateljskom meču protiv Radomlja (2:0).

"Odlično se osećam u Čukaričkom, saigrači su sjajni, lepo sam dočekan, svi su se potrudili da mi pomognu prilikom perioda adaptacije na novi klub. Sa šefom struke takođe imam odličnu komunikaciju, za sada je sve na vrhunskom nivou. Ne volim da u životu preskačem stepenike, idem korak po korak u karijeri, tako da je dolazak u Čukarički posle Grafičara odlična stvar za mene. U narednoj sezoni igraću u klubu koji je izborio plasman u Evropu, biće to veliki izazov", kazao je na startu razgovora Norman Kempbel.

Malo je nedostajalo da se Kempbel sa karipskog ostrva preseli na najveće evropsko, u Veliku Britaniju. Ipak, put ga je odveo u Srbiju.

"Bio sam pred potpisivanjem ugovora sa Votfordom, stvari su se ipak iskomplikovale nekoliko dana pre toga. Moj menadžer Ivica Pavlović predložio mi je da dođem u Srbiju, iskreno tada sam po prvi put čuo za vašu zemlju. Shvatio sam u tom trenutku da je nekad potrebno napraviti i korak ili dva nazad, da bi ponovo dobio šansu da napreduješ. Želeo sam da igrao, to je bilo najvažnije i odlučio sam da se oprobam u Srbiji".

Posle sezone provedene u Grafičaru Kempbelu je sve bilo mnogo lakše. Usledio je poziv Čukaričkog, a momak sa Jamajke se naravno dobro raspitao o, ispostavilo se, novom klubu u njegovoj karijeri.

"Naravno, našao sam informacije o klubu na Internetu, raspitao se takođe kod ljudi koji su mi bliski. Video sam da je reč o najorganizovanijem timu u ligi. Po dolasku u Čukarički u to sam sam se i lično uverio. Ovde je sve veoma profesionalno, saigrači i ja imamo sve uslove za napredak i dobre rezultate".

U Čukaričkom će Kempbel imati priliku i da odigra prve mečeve u evropskim kupovima, konkretno u kvalifikacijama za novouspostavljenu Ligu Konferencija.

"Ta takmičenja pod ingerencijom UEFA su poseban izazov za svakog igrača. Imaćemo priliku da skrenemo pažnju na sebe i van granica Srbije, ali i da podignemo nivo igre, što bi se potom odrazilo i na domaće prvenstvo. Jeste Liga Konferencija treća po rangu, ali ima vrlo kvalitetnih ekipa, da bismo se plasirali u grupnu fazu biće nam potrebno dosta rada, kvalitet svakako posedujemo."

Kempbel je prethodne godine postao i reprezentativac Jamajke, igrao je za nacionalnu selekciju u dva duela protiv Saudijske Arabije. Krilni fudbaler se sada nada ponovnom pozivu selektora.

"Igrao sam dve utakmice za nacionalni tim, ali nisam igrao u Japanu protiv Srbije. Imao sam tada određenih ličnih problema. Neću biti u konkurenciji ni za naredne izazove, ali se nadam da bih mogao da budem deo tima u kvalifikacijama za Svetsko prvenstvo. Čukarički je klub u kojem ću moći da učim, da unapredim igru. Takmičiću se u višem rangu i verujem da bi to moglo da utiče da se vratim u reprezentaciju", završio je Kembel u razgovoru za sajt kluba.

Ne propustite

Ne propustite

Preporuka za vas

Obavezno pročitati

WEB preporuke