Ćurčić pred Radnički: ''Ne plašimo se nikoga, tri igrača nam se vraćaju u tim!''

Autor: Darko Mitrović
petak 23.02.2024.
17:45
Izvor: Sportske.net

Ivanjičani će pokušati da dođu do prvih bodova u drugom delu sezone.

2023 Srdjan Stevanovic/Starsport.rs ©
2023 Srdjan Stevanovic/Starsport.rs ©

Povezane vesti

Ekipa ivanjičkog Javor Matisa je loše završila jesen, a ništa bolje nije počela ni prolećni deo sezone, pa su u poslednjih pet mečeva u Superligi Srbije osvojili samo jedan bod.

Zbog toga su pali na 14. mesto na tabeli i ukoliko što pre ne izađu iz rezultatske krize, preti im teška borba za opstanak u elitnom društvu.

Naredni izazov Ivanjičani će imati u nedelju od 14 časova protiv kragujevačkog Radničkog 1923, a koliko im ova utakmica znači, svedoči i podatak da će ulaz na tribine biti besplatan, jer u Javoru žele što brojniju i glasniju podršku sa tribina.

Duel sa Radničkim danas je najavio trener ivanjičkog superligaša Radovan Ćurčić, koji je optimista bez obzira na poraze u prethodna dva kola.

''Ušli smo u prvenstvo rezultatski slabo, sa dva poraza, bez bodova. Imali smo dve teške utakmice, protiv Partizana i Niša. Sa te strane smo možda malo psihološki opterećeni, jer silno želimo bodove. 

Sa druge strane, onim što smo pružili u te dve utakmice sam izuzetno zadovoljan. Mislim da je ekipa napredovala u odnosu na jesenas, da se povećala agresivnost i da smo taktički disciplinovaniji. 

U mnogo aspekata igre to izgleda bolje nego jesenas. Imamo problem sa završnom trećinom terena. 

Odlaskom dva igrača malo smo neuigrani i još uvek se tražimo sa novim igračima, koji moraju da odgovore na ono što smo imali jesenas. Sa te strane nismo bili na nivou na kojem bi Javor trebalo da bude u ovom delu sezone'', izjavio je Ćurčić.

Rivala iz Kragujevca ceni, ali naglašava da se njegov tim nikoga ne plaši.

''Protivnik je u izuzetno dobrom momentu, sa tri pobede zaredom. To je ekipa koja ulazi u svaku utakmicu sa mnogo energije, sada i rasterećena i psihološki moćna. Međutim, mi se ne plašimo nikoga. Ni u jednoj utakmici se nismo plašili, pa nećemo ni u ovoj. 

Očekujem da ćemo se dobro suprotstaviti Radničkom i da će ovoga puta taj tas na vagi presuditi u našu korist, jer mislim da smo onim što već dugo radimo, odnosom i ponašanjem igrača prema klubu, to i zaslužili. Veliki rad će nam sigurno doneti rezultat. 

Sa druge strane, utakmica nije biti ili ne biti i to stalno govorim igračima. Ima još mnogo da se igra, biće mnogo utakmica do kraja sezone i velika borba. Moramo iz utakmice u utakmicu napredovati'', naglasio je Ćurčić.

Ono što ga ohrabruje jeste to što će za duel u nedelju moći da računa na veći broj igrača nego u prošlom kolu.

''Tri igrača koja nisu igrala u Nišu zbog kartona vraćaju se u tim. Imamo i dalje problema sa Bajereom, koji nije u trenažnom procesu, kao i određenih problema sa Ratkovićem, već sedam dana, pa ćemo videti koliko je on spreman za utakmicu. Ta dva igrača su van takmičarskog ritma. 

Za sve ostale igrače mislim da su i fizički i psihološki spremni za utakmicu'', zaključio je trener Javor Matisa, a šta poručuju iz Kragujevca pred ovaj duel, možete da čitate OVDE.

Ne propustite

Preporuka za vas

Obavezno pročitati

WEB preporuke