Da je Srbija otišla na EURO, kako bi se provela u grupi?

Autor: Darko Mitrović
četvrtak 24.06.2021.
22:04
Izvor: blic.rs

Da smo mi igrali umesto Škota...

Twitter/@FSSrbije
Twitter/@FSSrbije

Povezane vesti

Reprezentacija Srbije nije iskoristila nijednu od dve prilike da se plasira na aktuelno Evropsko prvenstvo, ni preko ''redovnih'' kvalifikacija, ni kroz Ligu nacija, gde je stigla do finala protiv Škotske na ''Marakani'' i tu zaustavljena u penal-seriji.

Još pre meča sa Škotima bilo je poznato da pobednik ide u grupu sa Hrvatskom, Češkom i Engleskom, pa su Škoti popunili to upražnjeno mesto.

A kako bi sve izgledalo da je Srbija prošla na Evropsko prvenstvo, svoju procenu je dao nekadašnji trener Partizana Ivan Golac. On je veliki deo svoje karijere proveo i na Ostrvu, a najveći trag ostavio je kao trener škotskog Dandi junajteda.

Na tu temu Golac je govorio za ''Blic'' i procenio da bi Srbija prošla još lošije od Škota u prvoj fazi Evropskog prvenstva. Škotska je eliminisana posle poraza od Hrvatske, 3:1, a jedini bod u tri utakmice osvojila je protiv Engleske, kada je bilo 0:0.

''Kratko i jasno - prošli bismo na Evropskom prvenstvu gore od Škotske. Oni su barem igrali 0:0 sa Englezima. Nemamo mi taj kvalitet. Pogledajte kako su odigrali Hrvati protiv Škotlanđana, koji su se nešto trsili, ali realno, nisu mogli ništa da urade protivniku. Želeli su mnogo na svom Hempden parku, međutim, jedno su želje a drugo mogućnosti. Možete imati koliko hoćete voljnog momenta, ali protiv kvaliteta ne možete. Škotska je sada limitirana, imala je ranije kvalitet, pa nije ništa ozbiljnije uradila na najvećim fudbalskim smotrama. Uostalom, kao ni mi'', izjavio je Golac.

Po njegovom mišljenju, kod nas postoji i još jedan problem.

''Moramo da budemo realni. Tu je problem, ta naša nerealnost. Živimo u svetu koji je daleko od nas. Kad smo imali kvalitet i ozbiljnost - nismo imali struku i selektriranje. Nikada nismo birali po kvalitetu, učinku. I onda za mene nije ni bilo iznenađenje što nismo postizali zapaženije rezultate. A, morali smo barem jednom da budemo evropski prvaci'', smatra Golac.

Ne propustite

Ne propustite

Preporuka za vas

Obavezno pročitati

WEB preporuke