Da li bi Partizanova deca koja sede na klupi i tribinama bolje prošla protiv Dinama?

Autor: Darko Mitrović
četvrtak 01.08.2024.
18:30
Izvor: Sportske.net

Čudno je, zaista, da im trener Stanojević ne pruža veću priliku u ovakvoj situaciji.

Pedja Milosavljevic/STARSPORT
Pedja Milosavljevic/STARSPORT

Povezane vesti

Partizan je u dvomeču protiv Dinama iz Kijeva doživeo duplu blamažu - najpre u Lublinu (2:6), a onda i sinoć u Humskoj (0:3).

Očigledno je već da su pojedini igrači preplaćeni, da ne pružaju ni delić onog što se od njih očekuje (Goh je upadljiv primer primer), ali im trener Stanojević uporno iznova ukazuje šansu, dok to ne važi za mlade igrače koji su ponikli u Partizanovoj omladinskoj školi.

U Evropi nema bonus-pravila, pa Stanojević sinoć nije imao u startnoj postavi nijednog igrača koji bi ispunjavao taj superligaški uslov. Baš sinoć se moglo očekivati da neki mlađi igrači dobiju šansu, s obzirom da je protiv Dinama sve prktično rešeno u prvoj utakmici. Nejasno je zašto je mladi defanzivni vezista Mateja Stjepanović, koji je i sinoćnju utakmicu odgedao sa klupe za rezerve, u senci igrača sumnjivog kvaliteta, dok mladog napadača Dušana Jovanovića nema ni među rezervistima.

Ušao je, doduše, od mlađih igrača Nemanja Trifunović u drugom poluvremenu, ali su veliku većinu Partizanovog sastava činili stranci.

Na ovu temu je za ''Republiku'' danas govorio i nekadašnji trener Partizana Ivan Golac kome ponestaje reči da opiše sve ono što se dešava u Humskoj, posle brojnih razočaranja.

''Tužno je gledati nemoć, postaje bezpredmetno. To je toliko daleko od neozbiljnosti, ali da stvar bude još gora, imamo sledeću utakmicu sa Švajcarcima... 

Primiti devet golova iz dve utakmice... Ko dovodi ove fudbalere? Verovatno nisu jeftini. Gde su naša deca? 

Da smo sa našom decom primilli devet golova, ne bi bilo toliko strašno. Zaista je tužno i zastrašujuće kada vidite prazan stadion, koji je inače uvek pun i veseo. Ovo sve izgleda jako tužno i besmisleno, ne mogu da vidim ništa pozitivno, nijedan segment o kojem možemo da pričamo'', izjavio je Ivan Golac.

Ne propustite

Preporuka za vas

Obavezno pročitati

WEB preporuke