Da li bi Stojković trebalo da veruje Joviću i protiv Danske?

Autor: Nemanja Janošev
subota 07.09.2024.
16:45
Izvor: Sportske.net

Promašaj protiv Španaca se i dalje pojavljuje pred očima...

2024 Srdjan Stevanovic
2024 Srdjan Stevanovic

Povezane vesti

Fudbalere reprezentacije Srbije sutra očekuje duel sa Danskom u Kopenhagenu u utakmici 2. kola Lige nacija od 18.00 sati.

Polako se zatvaraju vrata odličnog izdanja "orlova" protiv Španije i ukoliko u duelu sa Danskom ne prikažu sličnu borbu, nekako će sva euforija izazvana podmlađenim timom i nekom novom energijom da splasne.

Mogla je Srbija i da piše trijumf protiv aktuelnog prvaka Evrope, ali... Promašaj o kojem će se mnogo pričati u 34. minutu je izveo Luka Jović. Reklo bi se, teže je promašiti nego postići pogodak iz situacije u kojoj se on našao posle "skrivalice" od pasa Andrije Živkovića. Niko na stadionu, kraj malih ekrana, pa ni on sam, nije mogao da poveruje da lopta nije završila u mreži Davida Raje.

Bila je to prosečna partija srpskog špica, za kojeg je apsolutno jasno da u ovom trenutku ima manjka samopouzdanja imajući u vidu da je očekivao drugačiji tretman u Milanu, te umesto da konkuriše za mesto prvog napadača, njemu je poručeno da može da ode uprkos broju "devet" koji su mu nedavno dodelili.

Stoga postoji dilema da li će ga Dragan Stojković koristiti od prvog minuta na "Parkenu" ili će šansu dobiti Petar Ratkov ili potencijalno Đorđe Jovanović. Utisak je da selektor neće okrenuti leđa Luki Joviću nakon niza negativnih stvari koje ga prate i da će mu opet ukazati šansu da se iskupi i dokaže. Bilo bi to fer, jer svi smo mi svesni koliko potencijala leži u nekadašnjem fudbaleru Real Madrida, ali od njegovog odlaska iz Ajntrahta i dalje ostaje samo na tome.

Ne propustite

Preporuka za vas

Obavezno pročitati

WEB preporuke