Da li će Dragiša Binić pomiriti Vidića, Piksija i Radeta? ''Ne treba tako...''

Autor: Darko Mitrović
četvrtak 07.12.2023.
13:17
Izvor: Sportske.net

Hoće li ga poslušati?

Pedja Milosavljevic / STARSPORT
Pedja Milosavljevic / STARSPORT

Povezane vesti

Dosta prašine se podiglo ovih dana posle intervjua Nemanje Vidića koji je pokrenuo pitanje zarade selektora Dragana Stojkovića Piksija, koji je ubrzo reagovao na to, a u priču se u svom stilu uključio i fudbalski analitičar Rade Bogdanović koji je podržao Vidića.

U međuvremenu je Stojković uzvratio i Bogdanoviću, pa mu je on odgovorio na drugoj televiziji i priča se rasplamsala...

Danas se u sve to uključio i Dragiša Binić, koji je gostovao na TV K1 i tom prilikom je pokušao da smiri strasti.

''Mi smo malo čudan narod. Posle toliko godina se kvalifikujemo, dođemo i na Svetsko i Evropsko prvenstvo... Imamo rezultate, Savez je dobio određeni novac i Savez pretežno od toga treba da živi, a u novije vreme imamo i pomoć od države, pošto nam je sport bitna stvar i država nam izlazi u susret. Možda preterujemo, pravimo negativnu atmosferu.

Lepo je to što narod očekuje od svojih sportista jer smo ih mi na to navikli, ali moramo da shvatimo da nekad nešto i ne može. I veće zemlje su imale uspone i padove.

Nema tu velika ili nije velika plata. Zašto kriviti selektora? Čovek je došao i odveo nas tamo gde smo želeli i tražili. Tačno je da nisu bile bajne igre, ali pitanje je da li imamo igrače za nešto više.

Možda je samo jedna greška kod selektora. Nema potrebe ni da se krije, možda treba reći to je koštalo toliko, da li je to mnogo, opet je to pitanje za ljude koji vode Savez. Ako hoćemo jeftinijeg, onda neka se kaže naći ćemo nekog drugog selektora. Rukovodstvo i Izvršni odbor odlučuje koliko će nekome dati.

Ranije se sirotinja bavila fudbalom i sportom. Pokušavalo se da odigraš dobro, da odeš preko i zaradiš. Sad je drugačije, imamo primer Pari Sen Žermena koji dovode najbolje igrače, ulažu milijarde, a ne mogu da osvoje Ligu šampiona.

Ja kažem da su možda pogrešne adrese. Tu niko ništa nije ukrao ili oteo. Sve je zvanično, na papiru. Sad da li je to mnogo ili malo, imate ono uzmi ili ostavi.

Ranije se znalo u procentima, 20-30 posto ide za igrački kadar, sve ostalo ide Savezu koji treba da pomaže unutrašnji sport, klubove, razvoj sporta. Ovde je sad odluka da preko 60 posto ode na igrački kadar i na stručni deo, to može da bode oči javnosti, ali takva je odluka doneta. 

Možda taj raspon između Vidića, Piksija i Radeta, ne treba to tako... 

Svi su napravili poneku greškicu. Ipak su oni sportisti, ne treba da se bave politikom. Prvo ne treba da imaju između sebe neki problem. Nekad treba da poslušaš savet, porazgovataš, da dođeš do istine. Uvuklo se dosta sujete i preterano je. To nam ne treba. Ne možemo da napravimo rezultat ako je tako'', objašnjava Binić.

Nedavno je obavljen i žreb grupa za Evropsko prvenstvo, Binić je dao svoj kratak komentar. Optimista je...

''Sve su grupe teške. Ja sam uvek voleo da igram protiv jačih, nego nekih anonimnih. Englezi, Slovenci, Danci, može da se igra, sve zavisi kako uđeš u utakmicu, kakvo je raspoloženje. Treba imati i sreće, ali sreća prati hrabre'', istakao je Binić.

Naravno, dotakao se i Crvene zvezde koja je juče u osmini finala Kupa Srbije savladala niški Radničlki sa 5:0.

''5:0 prvo poluvreme'', naglasio je Binić i nastavio: 

''Taj tim je izašao sa mladim igračima, našim igračima. U Švajcarskoj nismo imali sreće. Najmanje četiri gola smo morali da damo. Tu smo podbacili. Danas Zvezda ima dobru stvar je što se razvijaju mladi igrači, koji će uskoro činiti reprezentaciju. Da ne pravimo od naše dece vodonoše za strane igrače, da trče i da rade za njih. Imamo talentovane igrače'', uverava Binić.

Ne propustite

Preporuka za vas

Obavezno pročitati

WEB preporuke