"Sportske" saznaju - Radnički zbog inicijative UEFA pomera utakmicu

Autor: Nemanja Janošev
subota 20.07.2024.
13:45
Izvor: Sportske.net

Ovako nešto je već postala praksa, s tim što Radnički sada ima znatno manje vremena za pripremu.

Nenad Kotlajic/Radnicki1923
Nenad Kotlajic/Radnicki1923

Povezane vesti

Fudbaleri kragujevačkog Radničkog igraće naredne sedmice svoj debitanski meč međunarodnog karaktera.

Velika čast za Radnički što ima priliku da po prvi put u klupskoj istoriji igra na evropskoj sceni, a tim Feđe Dudića ima sasvim realne šanse da se plasira u treće kolo kvalifikacija za Ligu konferencije budući da za rivala imaju Mornar iz Bara.

Prva utakmica će se igrati u četvrak, 25. jula od 20.00 sati, a domaćin će biti Radnički na stadionu "Dubočica" u Leskovcu. Pravdu na tom meču deliće grčki arbitri na čelu sa Janisom Papadopulosom, dok će mu Vasilios Nikolakakis i Petros Patras biti prvi pomoćnici. U revanšu na "Areni Lješkopolje" Izraelci će biti sudije meča, a glavi arbitar biće Gal Lebovic s pomoćnicima Omerom Barbirom i Josijem Babajofom.

Ono što je interesantno jeste da će Radnički dva meča sa Mornarom igrati u samo pet dana. Prvi, kako rekosmo, 25. jula, a sledeći već u utorak 30. jula od 20.45. 

Kako "Sportske" saznaju", razlog je taj što je u Podgorici istog dana trebalo da igraju i Budućnost i Mornar, pa će Barani protiv Radničkog na inicijativu UEFA morati da nastupaju u utorak. Kako je Radnički između dve evropske utakmice trebalo da igra meč 2. kola Super lige Srbije sa IMT, Kragujevčani su zatražili pomeranje tog duela zarad odmora i što bolje pripreme u istorijskom nastojanju da izbore 3. kolo kvalifikacija za Ligu konferencija. 

Tako nešto su redovno radili i Crvena zvezda i Partizan prethodnih godina, pa ovo nije iznenađenje i neće izaći na negodovanje Zajednice.


Ne propustite

Preporuka za vas

Obavezno pročitati

WEB preporuke

Komentari

1 Komentara

Ili komentariši kao gost:
avatar
DRUG OSTOJA
Saturday, 20.07.2024
18:03

Možda neće biti negodovanja javnosti, ali smešno je da smo menjali sistem takmičenja, da nam prvenstvo počinje u julu, da bi bili spremni za evropske kvalifikacije, a onda odlažemo utakmice da bi se odmorili od jedne utakmice 🤣😥🤣😥🤣😥