Da li će sad i ova izjava zasmetati Zvezdi?

Autor: Darko Mitrović
petak 08.10.2021.
21:02
Izvor: TV Arena sport

Opet ''izjednačavanje'' uspeha na evropskoj sceni.

Pedja Milosavljevic/STARSPORT
Pedja Milosavljevic/STARSPORT

Povezane vesti

Umesto da se svi radujemo odličnim rezultatima naših najboljih klubova na evropskoj sceni, da stvaramo atmosferu koja bi im dala dodatni vetar u leđa kako bi Srbija uskoro imala dva predstavnika u kvalifikacijama za Ligu šampiona, poslednjih dana se pokrenula polemika čiji je ''deo kolača'', veći, uz veličanje sopstvenih, a omalovažavanje rezultata onog drugog.

Primetno je da čelnicima crveno-belih smeta da se izjednačavaju rezultati koje Zvezda postiže na evropskoj sceni sa Partizanovim, a generalni direktor crveno-belih Zvezdan Terzić je otvoreno naglasio da je Zvezda zaslužna za skok Srbije na UEFA listi, a ne Partizan.

Imajući to u vidu, postavlja se pitanje da li će crveno-belima zasmetati i izjava prvog čoveka Superlige Aleksandra Pivića, koji je pohvalio i crveno i crno-bele.

"Prija svima nama kad vidimo dva naša kluba u grupnoj fazi, pogotovo kad pobeđuju i igraju kao Zvezda i Partizan ove jeseni. Već se nazire da ćemo u sezoni 2023/24. imati dva kluba u kvalifikacijama za Ligu šampiona, a pet ukupno u evrokupovima. Ako 'večiti' nastave u ovom ritmu moglo bi čak da preskoče nekog od rivala i obezbede jednog direktnog učesnika u Ligi šampiona, jednog u kvalifikacijama za elitu, a jednog u plej-ofu za Ligu Evrope, što praktično omogućava da imamo čak tri tima u grupnim fazama. O ovome smo pre neku godinu mogli samo da sanjamo.

Ne samo što nam klubovi uspesima u Evropi dižu rejting Linglong Superlige Srbije već i finansijski doprinose boljem stanju naše lige jer od UEFA solidarnosti naš Savez, a za profesionalne klubove, donose ozbiljne prihode. Zarada iz Lige šampiona je veća, iz ostala dva takmičenja je manja, ali taj prihod kasnije Savez prosleđuje Zajednici, odnosno klubovima. Od prihodovanja naših klubovi u Evropi prethodnih godina popravili smo infrastrukturu, reflektore, menjali smo travu na terenima. Imali smo mnogo benefita kao Srbija od evropskih uspeha", izjavio je Pivić za TV Arena sport.

On je izrazio i zadovoljstvo kako VAR za sada funkcioniše u Linglong Superligi, ističući da su sada primedbe na suđenje znatno manje nego prethodnih godina.

"Nema dileme da je VAR doneo red i mir u takmičenje. Potpuno je umanjio tenzije na samom terenu jer sudije sada imaju tehnologiju i mogu da dobro procene svaku spornu situaciju. Videli ste da je i na derbiju poništen gol Partizana posle pregleda VAR-a i da nije bilo ni pritužbi, ni tenzija kod igrača, trenera. Vremenom su svi stekli poverenje u sistem, u sudije, nema više saopštenja na 'dnevnom nivou', a uvek će sporadično biti nekog kome neko ili nešto smeta", zaključio je Pivić.

Ne propustite

Preporuka za vas

Obavezno pročitati

WEB preporuke