Da li će Saldanja biti spreman za derbi?

Autor: Darko Mitrović
petak 22.03.2024.
16:33
Izvor: Sportske.net

Zavisi i od plasmana na tabeli.

2024 Srdjan Stevanovic/Starsport.rs ©
2024 Srdjan Stevanovic/Starsport.rs ©

Povezane vesti

Današnja informacija da se najbolji strelac Superlige Mateuš Saldanja neće vratiti na teren još oko mesec dana prilično je zabrinula navijače Partizana.

Bez njega u timu, Partizan je u prethodna dva kola ''prosuo'' pet bodova u duelima sa ekipama Napretka i Mladosti i prepustio prvo mesto Crvenoj zvezdi koja sada ima već četiri boda prednosti i situaciju pod kontrolom u trci za titulu.

Zahvaljujući tome, gotovo je izvesno da će Zvezda ući u plej-of kao prvoplasirana i da će biti domaćin sledećeg večitog derbija u kome će Partizan tražiti poslednju slamku spasa za povratak u šampionsku trku.

Ono što se sada postavlja kao novo pitanje jeste da li će Saldanja biti spreman za taj naredni derbi, u plej-ofu.

Ukoliko se pomenute prognoze ostvare, Saldanja bi mogao da se vrati na teren oko 20. aprila, a to je baš vreme kada bi trebalo da se odigra naredni derbi.

Jer, preliminarni deo sezone završava se polovinom aprila, a već u prvom kolu plej-ofa će se sastati prvoplasirana i drugoplasirana ekipa na tabeli. To su u ovom trenutku Crvena zvezda i Partizan, na četiri kola do plej-ofa.

Dakle, Saldanja bi mogao da se vrati baš za večiti derbi, ali s obzirom na pauzu koju je imao, jasno je da u derbi ne bi ušao u zadovoljavajućoj formi.

Postoji i druga opcija - ako Partizan do plej-ofa padne na treće mesto na tabeli (trećeplasirani TSC ima osam bodova manje), onda bi se derbi igrao tek u trećem kolu plej-ofa, opet na Marakani, pa bi bilo više vremena i za Saldanjin potpuni povratak u formu. 

Ali, o toj opciji u Humskoj ne žele ni da razmišljaju.

Ne propustite

Preporuka za vas

Obavezno pročitati

WEB preporuke