Da li i dalje važi Terzićeva izjava da je "Crvena zvezda iznad Dinama"?

Autor: Aleksandar Obrenović
petak 08.03.2024.
00:00
Izvor: Sportske.net

Da, postoje parametri, ali rezultati su drugačiji...

Pedja Milosavljevic/STARSPORT
Pedja Milosavljevic/STARSPORT

Povezane vesti

Dinamo iz Zagreba nije daleko od četvrtfinala Lige konferencija. Oni su danas savladali PAOK sa 2:0, Bruno Petković je blistao sa dva gola, a iznad svega, igra je bila na visokom nivou.

Upravo je ovaj klub postizao najbolje rezultate u evropskim takmičenjima od svih klubova bivše SFRJ, ali je Crvena zvezda napravila sjajne rezultate u poslednjih nekoliko godina i možemo reći da su sada crveno-beli na zavidnom nivou. 

Ipak, UEFA koeficijent govori da je Dinamo i dalje bolji tim po rangiranju, a rezultati ove sezone takođe govore u prilog tome. 

Možda nije na odmet prisetiti se izjave generalnog direktora Crvene zvezde Zvezdana Terzića koji je istakao da je Zvezda daleko iznad Dinama.

"Crvena zvezda je ove godina igrala Ligu šampiona, Dinamo Zagreb Ligu Konferencija, trećerazredno takmičenje. Dokaz je da je Zvezda daleko iznad Dinama. Voleo bih da to dokaže i reprezentacija Srbije u odnosu na selekciju Hrvatske", rekao je Zvezdan Terzić za "Kurir" krajem prošle godine. 

Razlika u kvalitetu jednog i drugog takmičenja jeste prevelika, ali bi verovatno Terzić ponovo razmislio kada bi samo par meseci kasnije izgovarao ovu rečenicu...

Ne propustite

Preporuka za vas

Obavezno pročitati

WEB preporuke