Da li je bio penal za Partizan? Ekspert otklonio svaku dilemu!

Autor: Darko Mitrović
nedelja 27.02.2022.
22:13
Izvor: Sportske.net, TV Arena sport

Vrlo brzo je stiglo objašnjenje iz stručnog ugla.

Predrag Milosavljevic/Starsport.rs ©
Predrag Milosavljevic/Starsport.rs ©

Povezane vesti

Kako ste i navikli, nekadašnji sudija Zdravko Jokić i večeras je na TV Arena sport analizirao sporne detalje sa 166. večitog derbija, a u centru pažnje su bile dve situacije - igranje rukom Strahinje Erakovića u kaznenom prostoru crv ene zvezde i isključenje Saše Zdjelara u finišu meča.

Prvo, da li je sudija Srđan Jovanović trebalo da dosudi jedanaesterac za Partizan zbog pomenutog igranja rukom?

"Srđan je bio u dobroj poziciji, ne može ta situacija da se tumači kao namera. Lopta je iznenada odskočila od zemlje prema ruci Erakovića. Prirodan položaj ruke koji prati kretanje tela. Nikako nije bila namera igrača da udari loptu rukom, već je ona pogodila njega", izjavio je Jokić.

On smatra da Jovanović nije pogrešio ni kod Zdjelarovog isključenja.

''U pitanju je bezobziran start Zdjelara. Bila je brzina, ali se ne vodi računa o protivniku. Pravila kažu da igrač prilikom starta mora da vodi računa o dobrobiti protivnika i da vodi računa koje posledice mogu da budu za protivnika. Mislim da je i ta odluka bila u redu'', naglasio je Jokić.

On je, generalno, pohvalio sudiju Jovanovića zbog dobro obavljenog posla i istakao da je Jovanović večeras više pokazao kako se vodi utakmica, nego kako se sudi.


Ne propustite

Preporuka za vas

Obavezno pročitati

WEB preporuke