Da li je bio penal za Sabah?

Autor: Nemanja Janošev
četvrtak 10.08.2023.
20:44
Izvor: Sportske.net

Utisci o suđenju.

Screenshot/TV Arena Sport
Screenshot/TV Arena Sport

Povezane vesti

Sudijski analitičar Zdravko Jokić govorio je o suđenju gruzijskog arbitra Georgija Kruašvilija u toku meča Sabaha i Partizana.

Bilo je nekoliko spornih odluka tokom ove večeri i to na štetu oba tima. Štaviše, u analizi na TV "Arena sport", prikazane su situacije koje izjednačavanju broj grešaka u odnosu dva tima na - 2:2. 

Zdravko Jokić se prvobitno osvrnuo na žuti karton Kristijanu Beliću u uvodnim minutima meča za koji smatra da nikako nije smeo biti pokazan od strane glavnog arbitra.

"Taj sudija nije zadovoljio. Napravio je dve greške, pomoćni sudija takođe, drugi pomoćni takođe. Nema VAR-a, ali mislim da nisu bili ofsajdi kada je davao znak... Sudija je pogrešio u menadžmentu utakmice. Prvo je taj žuti karton za Belića... U jednoj utakmici kada se igra na ispadanje retko se daju kartoni u uvodnim minutima. Ovde bi bio žuti karton da je ispred njih dvojice bio prazan prostor, da protivnik može da razvije opasan napad. Prekršaj jeste bio, ali žuti karton nije i vrlo je rizično dati ga tako brzo. Plašim se da sudije u pripremi utakmice gledaju neke ranije mečeve", počeo je Jokić.

Potom su viđene dve situacije kada je Sabah ulazio u izgledne prilike, ali je pomoćnik dizao ofsajd u oba navrata. Ofsajda nije bilo ni u jednom slučaju... Zatim, detalj koji je prelomio utakmicu desio se u 69. minutu kada je Severina bio u duelu sa Letićem nakon čega je dosuđen penal za Sabah.

"Najbitnija situacija. Sudija je bio ispred njih, dobro pozicioniran. Ovde imamo da je igrač Partizana udario loptu, izbija loptu desnom nogom, nakon toga dolazi igrač preko njegove noge i nema prekršaja. Prekršaj bi bio jedino ako bi igrač Partizana izbio loptu, ali drugom nogom sa velikom silinom pokupio igrača. Onda je to prekršaj i žuti karton. Ako taj start nije bezobziran nije bilo razloga da sudija reaguje", rekao je.

Ne propustite

Preporuka za vas

Obavezno pročitati

WEB preporuke