Da li je gotovo, ovo su četiri nova superligaša, ili...?

Autor: Darko Mitrović
ponedeljak 15.06.2020.
21:11
Izvor: Sportske.net

Ako sve bude kako je najavljivano...

Sportske.net
Sportske.net

Povezane vesti

Prva liga Srbije ušla je takođe u samu završnicu, danas je kompletirano i pretposlednje, 29. kolo utakmicom između Kolubare i Zlatibora, koju su gosti dobili rezultatom 2:1.

Tako kolo pre kraja imamo čak četiri ekipe na vrhu tabele, u razmaku od samo jednog boda. Vodeći Grafičar i Zlatibor imaju po 51, a Bačka i Metalac ih prate sa po 50 bodova. Na petom mestu je Klubara sa 47 bodova.

S obzirom na odluku nadležnih organa FSS da se Superliga proširi za narednu sezonu sa 16 na 20 klubova, četiri prvoplasirana kluba iz Prve lige Srbije trebalo bi da sledeće sezone nastupaju u eliti.

Ali, s obzirom na najave da će Grafičar kao Zvezdina filijala odustati od promocije u najviši rang, onda bi trebalo očekivati da i petoplasirani iz PLS postane superligaš.  Dakle, u tom slučaju je već izvesno ko će u Superligu - Zlatibor, Bačka, Metalac i Kolubara, pošto Radnički iz Pirota kao šestoplasirani, u poslednjem kolu ne može da stigne ekipu Kolubare.

Ali, ne treba da iznenadi ako bude još nekih administrativnih odluka, ili eventualnih odustajanja, pa da u elitu upadne neko ko to rezultatima ove sezone baš i nije zaslužio.
-
baner
 
Пласман обезедио SofaScore LiveScore
   

Ne propustite

Preporuka za vas

Obavezno pročitati

WEB preporuke

Komentari

2 Komentara

Ili komentariši kao gost:
avatar
pfc
Tuesday, 16.06.2020
12:29

Cuj odustace Graficar. Kakvo odustajanje on ne moze u istu ligu sa zvezdom. Tako je bar u ostatku sveta.

avatar
DVA HRAMA
Monday, 15.06.2020
21:16

Steta za Pirocance, secam se da su pre dvadeset(ak) godina kao domacini imali i po dvadeset hiljada gledalaca u proseku...