Da li je moguć meč između Srbije i tzv. Kosova na EURO? Stigao jasan odgovor iz Niona!

Autor: Ivan Cvetković
četvrtak 17.10.2019.
13:31
Izvor: Sportske.net, Telegraf

Selekcija Bernarda Šalana pruža partije iznad svih očekivanja u dosadašnjem toku kvalifikacija.

Beta/AP Photo/ Mindaugas Kulbis
Beta/AP Photo/ Mindaugas Kulbis

Povezane vesti

Nacionalni tim tzv. Kosova je u sve boljoj situaciji u kvalifikacijama za EURO 2020 i postoji velika mogućnost da se po prvi put plasira na neko međunarodno takmičenje.

Nakon šest odigranih kola, selekcija koju sa klupe predvodi Bernard Šalan se nalazi na trećem mestu sa 11 osvojenih bodova, tek bod manje od Češke nakon šest odigranih utakmica.

Sledeći meč je upravo sa Česima u Pragu gde bi ih pobeda dodatno približila Evropskom prvenstvu.

Redakciji portala Telegraf je stigao odgovor na pitanje da li bi tzv. Kosovo uopšte moglo da zaigra protiv selekcije Srbije u slučaju da se oba tima nađu na evropskoj fudbalskoj smotri.

"Timovi koji ne mogu u istu grupu su: Jermenija i Azerbejdžan, Srbija i Kosovo, Bosna i Hercegovina i Kosovo, Španija i Gibraltar i Ukrajina i Rusija. Za Ukrajinu se ograničenje odnosi i na Sankt Peterburg kao mesto grupne faze. Imajte na umu da se ovo ograničenje 'zabranjenih sukobljenih timova' odnosi samo na grupnu fazu, stoga nije isključeno da se ovi timovi sastanu tokom nokaut faze turnira", navedeno je u odgovoru koji je UEFA dostavila Telegrafu.

Žreb će biti održan 30. novembra 2019. u Bukureštu, nakon što budu poznati svi učesnici Evropskog prvenstva. EURO 2020. se igra u 12 različitih gradova u 12 zemalja i po prvi put u istoriji učestvovaće 24 ekipe.

Ne propustite

Preporuka za vas

Obavezno pročitati

WEB preporuke

Komentari

4 Komentara

Ili komentariši kao gost:
avatar
magister
Friday, 18.10.2019
01:13

Da se malo podsetimo (za one sa kraćim pamćenjem): Ovaj, što se sad za sve pita i što vodi besomučnu kampanju 24 sata dnevno sedam dana u nedelji 52 nedelje u godini, i tako već 7 godina, neprekidno objašnjavajući kako je on patriota, a svi njegovi politički protivnici ili lopovi ili izdajnici ili i jedno i drugo, a nedajući im da i oni ponešto na to odgovore, e Taj, što sad vrlo često razgovara sa prijateljima sa Kosova, Tačijem, Haradinajem i ostalima, a svoju je stranku i Nikolića doveo do pobede na tezi da je Tadić izdajnik što je jednom klimnuo glavom na aerodromu Tačiju, u prisustvu državnika iz Evrope i Amerike, On je doveo pregovore do faze da je pitanje dana kad će se Kosovo na neki način priznati, mi ga praktično već priznajemo skoro svim svojim postupcima, a nasledio je polemiku oko toga, hoće li srpska delegacija sedeti u istoj sali sa delegacijom tzv Kosova, a naš uslov za to je bio da im ispred piše Kosovo, teritorija po rez.OUN 1244, on je toliko moćan da danas može da kaže moji prijatelji iz Hrvatske (npr), a da sutra optuži one koji demontstriraju protiv njega, da o njima samo govore mediji iz Hrvatske (očigledno mu u toj rečenici baš i nisu prijatelji). Elem, kad je Srbija u pitanju, sve zavisi kako će njemu odgovarati tog dana u odnosu na njegovu svakodnevnu, svakonedeljnu, svakogodišnju i svakosatnu kampanju, koja samo onima koji nisu čitali ne liči na Orvelovu 1984.

Inače, Velika Britanija, koja u UN postoji kao Ujedinjeno kraljevstvo, ima nekoliko reprezentacija koje se takmiče u raznim evropskim i svetskim takmičenjima, i to im ništa ne smeta (Engleska, Škotska, Severna irska i Vels).

Ne treba sprovoditi analogiju, ali - glupo je sprečavati mlade ljude da se bave sportom i kulturom. Po mom mišljenju je glupo i onemogućavati da budu deo Interpola, jer to bi sigurno unelo malo više reda u taj, još uvek relativno divlji prostor. Ono gde treba biti čvrst - to je pitanje statusa države, statusa naših građana koji žive na toj teritoriji, statusa naših crkava i drugih istorijskih i kulturnih spomenika. Neka vrsta podele, o kojoj Onaj sad govori, ako bi uključivala rešenje u kom bi se obezbedili svi pomenuti interesi, na primer da sve teritorije na KiM koje su po nekom osnovu prirodno srpske, ili budu pripojene Srbiji (sever) ili dobiju specijalan status, a da se takav specijalan status da i tim dvema opštinama u Srbiji, da svi Srbi na Kosovu automatski zadržavaju državljanstvo republike Srbije i na taj način dobiju i personalnu autonomiju... i u tom stilu slično, pa da se pitanje KiM tako zaista reši na najbezbolniji način po sve i da se nastavi život, to jeste interes svih, sve drugo je demagogija, inaćenje, tvrdoglavost, a tome u politici i vođenju države - nema mesta.

Znači, sport i kultura, pa to treba da bude prvi pokazatelj apsolutno dobre volje sa naše strane, ali nepopustljivost u statusu makar svega što je srpsko, istorijski, po ljudstvu, po imovini, po kulturi. Gradovi i sela, crkve sa imanjima, groblja i ljudi, gde god da se nalazili, moraju ili biti deo Srbije ili imati specijalni status, autonomiju, i teritorijalnu i personalnu. A kome nije jasno da je to najbolje što možemo da dobijemo i to vrlo teško, i da iza toga stanu svi, ali da se Onaj, koji je prilično odgovoran za situaciju u kojoj smo sada, odrekne kampanje, da zamoli opoziciju i narod da se o tome javno prodiskutuje, i da se pre sledećih izbora bar na tih 6 meseci uspostavi normalan dijalog, u kome će se pričati i o ljudskim i o političkim pravima, pa i o Kosovu. To bi bio PRVI državnički potez za njegovih mandata u kojima uništava demokratiju.

avatar
REVØLT
Thursday, 17.10.2019
15:50

Da li je moguc mec izmedju albanije i tzv. samoproklamovane ''nezavisne'' drzave?

avatar
deki trbic
Thursday, 17.10.2019
14:29

Nije to tzv. Kosovo, vec Republika Kosovo..priznata drzava

avatar
Südkurve München
Thursday, 17.10.2019
13:40

UEFA MAFIA, POLITIKA MAFIA