Da li je ova izjava selektora Stojkovića o Pavloviću uticala na odluku veziste Bajerna?

Autor: Nemanja Janošev
utorak 12.03.2024.
14:45
Izvor: Sportske.net

Pavlović će ubuduće igrati za Nemačku.

2023 Srdjan Stevanovic/Starsport.rs ©
2023 Srdjan Stevanovic/Starsport.rs ©

Povezane vesti

Vezista Bajerna Aleksandar Pavlović odlučio je da ubuduće predstavlja selekciju Nemačke, pre nego li Srbiju iz koje potiče.

On se našao na spisku selektora Julijana Nagelsmana za predstojeću reprezentativnu akciju i to pre saigrača iz kluba Leona Gorecke što je iznenadilo tamošnju javnost. Prvobitni plan je bio da on dobije poziv U21 tima Nemačke, ali sve je ubrzano i Pavlović će ukoliko nastupi više od jedanput izgubiti pravo da igra za Srbiju u budućnosti, a to će se izvesno desiti.

Uostalom, on je rođen u Nemačkoj, govori tamošnjim jezikom. Prve fudbalske korake načinio je u toj zemlji. I sve što je postigao, omogućila mu je, između ostalog, Nemačka. Stoga, ako se identifikuje kao Nemac, niko ne bi trebalo da mu zamera što ne igra za zemlju svog porekla.

Fudbalski savez Srbije je više puta ulagao napore da ga privoli da igra pod zastavom naše države, nadali su se pozitivnom odgovoru u skorije vreme. Međutim, da li su i sami napravili grešku u koracima? Prevashodno, možda se sa nekim izjavama izašlo u javnost, a da im nije bilo mesto tamo?

"Od njega zavisi, što se nas tiče - mi smo spremni da izađemo u susret. Želimo svakom detetu našem da damo šansu, ali mora da se ide stepenik po stepenik. Sad je neko debitovao za Bajern, pa kao u "A" tim. Ne ide to baš tako. To je kao da čekamo ispred bolnice da se rodi neko Srpče, da ga iz bolnice rezervišemo. Ti svi momci moraju da se dokažu. To su neke pionirske, mlade, pa onda A reprezentacija. Sem ako si čudo pa sa 17 u A tim, kao Pele. Što se nas tiče, mi smo otvoreni kao što se tiče Ugrinića. Sačekali su i nikakav problem. Nije da mi nismo hteli, ponudili, ali odlučili su drugačije i sve najbolje. Nije nikakav problem. Tako da Pavlović ima potencijal ako je potpisao sa Bajernom, ali na njemu je da se pokazuje i dokazuje, da li će igrati i pratimo", kazao je Dragan Stojković na jednoj od nedavnih konferencija za medije.

Ne propustite

Preporuka za vas

Obavezno pročitati

WEB preporuke