Da li je ovo najbolji pokazatelj koliko Nathu znači pobeda u derbiju?

Autor: Darko Mitrović
četvrtak 07.04.2022.
17:36
Izvor: Sportske.net, Telegraf

Šta će sve uraditi zbvog Partizana?

FK Partizan
FK Partizan

Povezane vesti

Još uvek nije poznato gde će se igrati 167. večiti derbi, ali termin je već određen - 16. aprila od 18 časova.

Ko će biti domaćin znaće se tokom vikenda, posle utakmica 30. kola, u kojem Crvena zvezda dočekuje kragujevački Radnički, a Partizan će u goste Čukaričkom na Banovom brdu. Ako Zvezda opravda ulogu favorita protiv Kragujevčana, 167. derbi će se igrati na ''Marakani'', a ako Partizan posle 30. kola bude imao veći broj bodova, igraće se u Humskoj.

Ogroman će biti značaj tog derbija i lako bi moglo da se dogodi da upravo ishod tog meča i reši pitanje šampiona. Partizan na titulu čeka već pet godina, a jedan od njegovih najboljih i najiskusnijih igrača, Izraelac Bibars Natho još uvek nije ispunio svoju najveću želju od dolaska u Partizan - da podigne šampionski pehar.

On će predstojeći derbi dočekati u specifičnoj situaciji, jer je u toku mesec Ramazana, pa Natho u izjavi za ''Telegraf'' ne odbacuje mogućnost da uoči derbija zatraži blagoslov beogradskog muftije Mustafe Jusufspahića kako bi samo na dan derbija mogao da prekine post.

''Trudim se da izvučem najbolje iz sebe, s jedne strane što se tiče posta, a sa druge da ne 'ubijem' sebe i svoje telo, pošto takođe moram da budem spreman za utakmice. Pokušavam da dam maksimum. Nije lako, jer je takođe dug dan, do sedam uveče. Nije lako, ali trudim se najbolje što mogu.

Obično zavisi sve od tela. Da li ste zdravi ili niste, ako imate neki problem, ako vam treba dozvola, da ne biste učinili nešto loše svom telu. Ali svakako treba to da proverim, ne znam još'', izjavio je Natho.


Ne propustite

Preporuka za vas

Obavezno pročitati

WEB preporuke