Da li je peto mesto, ipak, Vošina realnost?

Autor: Milovan Longinov
ponedeljak 20.03.2023.
11:47
Izvor: Sportske.net

"Stara dama" poklekne, kada treba da ostane na nogama.

fkvojvodina.rs
fkvojvodina.rs

Povezane vesti

Fudbaleri Vojvodine ove sezone igraju toplo-hladno i nikako da uhvate bodovni ritam koji će potvrditi da su dostojni najviših ciljeva.

Uoči starta drugog dela prvenstva, nema tog navijača Vojvodine koji se nije složio sa rečima Milana Rastavca da bi u "tom trenutku bio prezadovoljan trećim mestom na tabeli". 

Treće mesto donosi zaista mnogo, direktan plasman u Ligu konferencija (ako Crvena zvezda osvoji i Kup), ali, iz nedelje u nedelju, iz kola u kolo, kada Voša treba da dokaže da je dostojan rival TSC-u i Čukaričkom, ona poklekne.

Pobeda nad Čukaričkim došla je kao najsvetlija tačka od početka 2023. godine i gostovanje u Ivanjici zaista je bila utakmica sezone, baš kao što je uoči iste i rekao trener Radoslav Batak "da odredi da li je Voša dostojna trećeg mesta ili će se boriti za četvrto i peto". 

Voša je vezala četvrti remi na gostovanjima, a iako je neporažena od Crvene zvezde, Mladosti iz Lučana, Voždovca i Javora, znate već kako kažu "bolje i da je izgubila jednu pa čak i dve, a da je dve pobedila". Voša je osvojila samo četiri boda na te četiri utakmice, pa iako je remi sa Zvezdom sasvim sigurno veliki rezultat, barem dve pobede u Lučanima, Ivanjici ili protiv Voždovca, bile su prilike da Voša "potvrdi" ono što želi da bude - trećeplasirani tim u Srbiji. 

Za to vreme, Čukarički radi ono što ne uspeva Vojvodina - i pored tog poraza na "Karađorđu", Čuka je pobedila na preostale četiri utakmice i osvojila 12 od 15 bodova i ostala na zasluženoj četvrtoj poziciji i u borbi za treće, pa čak i drugo mesto.

Očajnu formu Partizana još bolje koristi TSC, koji takođe uspešnije rešava svoje prepreke za razliku od Vojvodine. TSC je, po mišljenju mnogih, nezasluženo izgubio od Crvene zvezde, ali četa Žarka Lazetića i pored toga ne dozvoljava iznenađenja, kada se ona ne očekuju i rutinski je dobila Mladost iz Lučana u ovom kolu, Kolubaru u prošlom i trenutno je tim iz Bačke Topole potpuno zasluženo ispred Partizana.

Da se vratimo još malo na Vojvodinu. U poređenju sa Čukaričkim i TSC-om kao glavnim rivalima u borbi za Evropu (Partizan je tu neočekivano upao zbog loše forme ovog proleća), Voša je i jesenas kada nije smela, osvajala samo bod po bod - remijima.

Kada je pred sam kraj jesenjeg dela imala priliku da prvi put u sezoni veže tri pobede, Voša je remizirala sa Spartakom u Subotici. Isti rival joj je uzeo bod i na "Karađorđu" takođe u trenutku kada je "stara dama" mogla da veže tri trijumfa, na startu sezone, nakon pobeda nad Napretkom i Mladosti GAT. 

Sa čak 11 remija na 27 utakmica, Voša je jedina dvocifrena u Super ligi Srbije, a remije je upisivala protiv timova koje je objektivno morala da dobije, ako želi jesen u Evropi. Oba meča sa Spartakom, pa oba sa Radnikom, gostovanje Kolubari u Lazarevcu, kao i u Novom Pazaru, Lučanima, Ivanjici, ne smeju baš svi da završe nerešenim ishodom, jer su sve to timovi koji su veći deo od početka sezone bili u "plej-aut" zoni (izuzev Novog Pazara). 

Ako na to dodamo da je nedavna pobeda nad Čukaričkim prva protiv timova iz top 4, onda je zaista prilično jasno da možemo da kažemo - Vošina realnost ove sezone je peto mesto.

Sve preko toga, posle svega što su uradili i što su propustili igrači Vojvodine, biće veliki uspeh. 

Trofej u Kupu Srbije? Na jedan meč sve je moguće, u 90 minuta lakše je pobediti bilo koga, ali opet, iako je ispao Partizan, i dalje su tu uz Crvenu zvezdu i Čukarički i TSC, Novi Pazar, pa se očekuje žestoka borba do samog kraja.

Ne propustite

Preporuka za vas

Obavezno pročitati

WEB preporuke