Da li je Stanojević naučio na svojim greškama, ko će braniti u derbiju?

Autor: Darko Mitrović
utorak 12.04.2022.
22:19
Izvor: Sportske.net

Za Partizan bi bilo pogubno ako se ponove.

 Srdjan Stevanovic/Starsport.rs ©
Srdjan Stevanovic/Starsport.rs ©

Povezane vesti

U subotu od 18 časova na ''Marakani'' će se odigrati 167. večiti derbi koji bi mogao da ima odlučujuću ulogu u trci za titulu prvaka.

Biće to prvo kolo plej-ofa od ukupno sedam, a Zvezda u ovaj meč ulazi sa dva boda prednosti u odnosu na Partizan i ako ponovo uspe da savlada crno-bele biće gotovo nemoguće je zadržati na putu do nove titule. S druge strane, Partizan će pokušati da se pobedom vrati na lidersku poziciju i nastavi ravnopravnu borbu, ali će se nameriti na rivala koji je u sve boljoj formi, koji će uz to imati i prednost domaćeg terena.

Krajem februara, Zvezda je na istom mestu savladala Partizan sa 2:0 golovima Ohija i Kataija u prvom poluvremenu, u nastavku je Partizan zaigrao nešto bolje, ali nedovoljno da unese rezultatsku neizvesnost. Posle tog derbija, ostala je upečatljiva izjava trenera Partizana Aleksandra Stanojevića koji je preuzeo odgovornost i istakao da je napravio grešku u izboru startne postave.

''Baš smo loše igrali prvo poluvreme, totalno smo nemoćni bili, nismo imali ni intenziteta niti bilo čega. Verovatno je to i zbog mog lošeg odabira ekipe, trebalo je da izaberem neke igrače koji su bili svežiji", izjavio je tada Stanojević za TV Arena sport.

Ako Partizan želi titulu, u subotu neće imati luksuz da pravi bilo kakve greške, ni trener Stanojević, ali ni njegovi igrači. Takođe, crno-beli ovog proleća imaju problem sa efikasnošću, upadljivo je da je najbolji strelac lige Rikardo Gomeš bio bezopasan u oba ovosezonska derbija, Zvezdini štoperi su ga potpuno neutralisali, pa će crno-belima biti neophodna i njegova mnogo bolja partija.

Ipak, ono što je možda najzanimljivije kada je u pitanju sastav Partizana jeste pitanje izbora golmana. U prethodna dva je mrežu crno-belih čuvao mladi Popović koji nije bio na očekivanom nivou u 166. derbiju i od tada znatno veću minutažu dobija Nemanja Stevanović, pa deluje da bi sada moglo da dođe do promene na golu Partizana.

Takođe, i izbor desnog beka će biti od velike važnosti za Partizan. U prošlom derbiju na toj poziciji je igrao Nemanja Miletić, ali je Zvezda po toj strani bila najopasnija, preko Rodića, Kataija..., pa s obzirom da se sada Miljković oporavio, verovatno će on pokušati da spreči ''promaju'' po toj strani terena.

U svakom slučaju, veoma težak posao je pred Stanojevićem i njegovom ekipom, 167. derbi je ''biti il' ne biti'' za Partizan.


Ne propustite

Preporuka za vas

Obavezno pročitati

WEB preporuke