Da li je vreme za povratak Dejana Joveljića u reprezentaciju Srbije?

Autor: Ivan Cvetković
utorak 17.09.2024.
08:18
Izvor: Sportske.net

Godinu i tri meseca od poslednjeg poziva, a fudbaler Los Anđeles Galaksija gotovo redovno trese mreže...

LA Galaxy
LA Galaxy

Povezane vesti

Reprezentacija Srbije ima sve većih problema kada je u pitanju efikasnost.

Ono što je nekada krasilo "orlove" pod vođstvom Dragana Stojkovića postalo je slaba tačka od početka Evropskog prvenstva na kojem je naša selekcija postigla samo jedan pogodak.

Nastavilo se u sličnom ritmu i u prvim mečevima Lige nacija, pa iako se nekakvo opravdanje može naći u kvalitetu rivala poput Španije i Danske, kao i u odsustvu najboljih napadača u vidu Aleksandra Mitrovića i Dušana Vlahovića, problem je sve upadljiviji.

Istovremeno sa tim poklopio se i veliki povratak Dejana Joveljića (25) na teren i to posle skoro mesec i po dana pauze zbog povrede.

Napadač Los Anđeles Galaksija postigao je proteklog vikenda dva gola u trijumfu svog tima nad gradskim rivalom Los Anđelesom od 4:2.

Joveljić je tako nastavio gde je stao pre povrede i postigao ukupno 14 golova na 23 nastupa, pritom upisavši još pet asistencija.

Nekadašnjeg napadača Crvene zvezde nije bilo na poslednjem spisku Srbije, šansu od napadača dobili su Luka Jović, Petar Ratkov i Mihailo Ivanović.

Joveljić je poslednji poziv za reprezentaciju Srbije dobio u junu prošle godine kada je odigrao 81 minut protiv Bugarske u Razgradu, od tada je prošlo godinu i tri meseca.

Uzevši u obzir da se mnogo spekuliše o budućnosti Aleksandra Mitrovića, pa i Dušana Vlahovića u reprezentaciji Srbije dok je na klupi Dragan Stojković, selektora sasvim sigurno može da raduje odlična forma jednog od najboljih napadača MLS lige.

Šampionata koji nije daleko od standarda ni austrijske Bundeslige u kojoj nastupa Ratkov, a kamoli Super lige Srbije...

Ne propustite

Preporuka za vas

Obavezno pročitati

WEB preporuke