Da li ovo znači da bi Dzjuba blistao protiv Partizana?

Autor: Darko Mitrović
petak 06.05.2022.
20:57
Izvor: Sportske.net, Kurir

Bivši trener Crvene zvezde ga odlično poznaje.

EPA/ FACUNDO ARRIZABALAGA
EPA/ FACUNDO ARRIZABALAGA

Povezane vesti

Ne stišavaju se reakcije na vest da Crvena zvezda pokušava da angažuje iskusnog ruskog napadača i dugogodišnjeg reprezentativca Artjoma Dzjubu kome uskoro ističe ugovor sa Zenitom.

Da nisu u pitanju samo spekulacije,potvrdio je i generalni direktor Crvene zvezde Zvezdan Terzić u razgovoru za ruske medije, a brojne reakcije stižu sa različitih strana.

Najnoviji komentar dao je bivši trener Crvene zvezde Miodrag ''Grof'' Božović koji Dzjubu odlično poznaje i sa kojim je dva puta odlično sarađivao u Rusiji, najpre u Rostovu, a onda i u Arsenalu iz Tule pre četiri godine.

''Prvi put u Rostovu, kada smo osvojili Kup Rusije, on je dao 18 golova u sezoni. Drugi put u Arsenalu iz Tule 2018. godine. Tada smo ga lično zvali predsednik kluba i ja i on je došao, pomogao nama i sebi'', istakao je Božović u razgovoru za ''Kurir''.

On je takođe ocenio da bi Zvezda za Dzjubu bila pravi izbor, ali i da bi crveno-beli u njemu dobili veliko pojačanje.

Ono što je ''Grof'' posebno naglasio jeste to da Dzjuba po njegovom mišljenju najviše voli utakmice pod velikim pritiskom i ima ogromnu želju da u takvim utakmicama pobeđuje, a u Srbiji su to uglavnom ''večiti derbiji'', dueli Zvezde i Partizana. Zaključak se sam po sebi nameće.

''Dzjuba mnogo voli da pobeđuje. Uživa da igra pod pritiskom. Voli ga. Hrani se pritiskom. Ima mnogo jak karakter, objektivno govoreći, što je teže, njemu je bolje. Kao da mu treba neprijatelj da bi se motivisao i dao maksimum. Voli da se dokazuje, a to je nešto što ga je pratilo kroz celu karijeru'', objasnio je Božović.

Ne propustite

Preporuka za vas

Obavezno pročitati

WEB preporuke