Da li Radnički i Zvezda danas igraju istorijski meč?

Autor: Darko Mitrović
subota 20.05.2023.
08:44
Izvor: Sportske.net

Nije još sasvim izvesno, ali velike su šanse...

Pedja Milosavljevic/STARSPORT/2022
Pedja Milosavljevic/STARSPORT/2022

Povezane vesti

Ušli smo u sam finiš fudbalske sezone u Srbiji, a jedan od derbija pretposlednjeg kola Superlige biće odigran danas u Kragujevcu od 16 časova, kada će domaći Radnički 1923 ugostiti šampionsku ekipu Crvene zvezde.

Utakmica neće imati veči takmičarski značaj, jer su obe ekipe poodavno ostvarile svoje ciljeve u domaćem šampionatu, ali činjenica da se ovaj meč igra na ''Čika Dači'' možda mu daje i istorijski značaj.

O čemu se radi?

Ovo je poslednji meč koji će Radnički u ovoj sezoni odigrati na svom terenu, ali imajući u vidu najavljenu izgradnju novog stadiona, postoji mogućnost da je ovo ujedno i poslednja prvenstvena utakmica ikada koja će se igrati na ''Čika Dači''!

Ovu informaciju treba uzeti sa rezervom, jer još nema zvanične potvrde kada počinju radovi i da li će Kragujevčani morati da igraju sledeće sezone na nekom drugom stadionu dok se njihov novi ne završi, ali takva očekivanja postoje i tokom letnje pauze će sve biti jasno.

Kako u Radničkom najavljuju današnju utakmicu i šta očekuju od susreta sa šampionom?

''Mi u ovu utakmicu ulazimo bez neke veće rezultatske presije, ali sa željom da se protiv najkvalitetnije ekipe u prvenstvu prikažemo u najboljem mogućem svetlu, kao što smo to uradili i u prethodne dve utakmice sa njima u ovoj sezoni.

Svakako ćemo pokušati da i na ovoj utakmici nametnemo neki naš model igre i da na taj način probamo da postignemo gol, što bi nam povećalo izglede da dođemo do pozitivnog rezultata.

Takođe, ova utakmica daće nam i određene povratne informacije o tome šta nam je potrebno kako bismo naredne sezone mogli da budemo još konkurentniji ekipama iz samog vrha tabele'', izjavio je trener Radničkog 1923 Dejan Joksimović.

Naravno, o Zvezdi i njenim izvanrednim rezultatima ove sezone imao je samo reči hvale, a izrazio je nadu da će današnji meč uveličati i veliki broj navijača svojim prisustvom.

''O kvalitetima ekipe Crvene zvezde najbolje govore njeni rezultati. Oni su još pre par kola osigurali novu titulu, a sada su pobedom nad TSC-om u polufinalu Kupa Srbije došli nadomak osvajanja duple krune. Ako se ne varam, oni su vezali skoro 60 utakmica bez poraza u domaćem prvenstvu, što je zaista impozantan niz koji će sasvim sigurno gledati da produže u utakmici sa nama.

Naravno da očekujem pune tribine i jednu lepu fudbalsku atmosferu. Iskreno se nadam da će Kragujevčani u velikom broju doći da podrže ekipu u poslednjoj utakmici na 'Čika Dači' ove sezone i da će ta njihova podrška inspirisati igrače da pruže svoj maksimum na terenu i dođu do pozitivnog rezultata protiv najbolje ekipe u prvenstvu'', objasnio je Joksimović.

On danas neće moći da računa na vezistu Damjana Krajišnika zbog parnih kartona i povređenog Žofrija Činedua, svi ostali igrači su mu na raspolaganju.

Kako je saopšteno na zvaničnom sajtu Radničkog, ulaznice za utakmicu već su puštene u prodaju i mogu se nabaviti na sledećim lokacijama:

 - biletarnica “SBB hale Jezero” – petak od 10 do 18 časova (ulaznice za istočnu, zapadnu i severnu tribinu)
 - biletarnica ispred južne tribine stadiona “Čika Dača” – subota od 10 časova (jedna blagajna) i 12 časova (sve ostale blagajne) (ulaznice za istočnu/zapadnu tribinu)
 - ispred ulaza na severnu tribinu stadiona “Čika Dača” – subota od 12 časova (ulaznice za severnu tribinu)

Cena ulaznica iznose 500 dinara za istočnu i zapadnu, odnosno 400 dinara za severnu (gostujuću) tribinu.

Napomena: Deci uzrasta do 15 godina ulaz na stadion biće omogućen samo uz pratnju jednog od roditelja ili staratelja, kao i da će navijači koji na sebi imaju obeležja gostujućeg kluba moći da uđu isključivo na severnu (gostujuću) tribinu stadiona 'Čika Dača'.

Ne propustite

Preporuka za vas

Obavezno pročitati

WEB preporuke