Da li Srna opet pomaže Partizanu - Defanzivac Šahtjora stiže u Humsku?

Autor: Darko Mitrović
sreda 28.08.2024.
17:45
Izvor: Sportske.net

Zamena za kapitena?

2024 Srdjan Stevanovic/Starsport.rs ©
2024 Srdjan Stevanovic/Starsport.rs ©

Povezane vesti

Kako stoje stvari, finiš prelaznog roka u Humskoj bi mogao da bude vrlo zanimljiv, pogotovo ukoliko crno-beli večeras uspeju da izbore plasman u Ligu konferencija.

Mateuš Saldanja je, po svoj prilici, na izlaznim vratima, jer ga večeras nema ni na klupi u revanš utakmici protiv Genta, Bojan Kovačević je otišao na pozajmicu u Kadiz, a narednih dana bi kofere mogao da spakuje još jedan defanzivac, kapiten Svetozar Marković za koga postoji interesovanje španskog Rajo Valjekana.

Ukoliko Marković zaista napusti Humsku, alternativa bi mogao da bude mladi fudbaler ukrajinskog Šahtjora, Stav Lemkin.

Ovaj momak iz Izraela ima 21 godinu, prošlog leta je postao član Šahtjora sa kojim je potpisao ugovor na pet godina, a karijeru je počeo u Hapoelu iz Tel Aviva, odakle je i stigao u Šahtjor.

Italijanski ''Tutomerkato'' danas je preneo da je Partizan već postigao dogovor sa Lemkinom, iako je za njega postojalo interesovanje Venecije i Verone. S obzirom da se radi o mladom igraču i dugoročnom ugovoru koji ima sa Šahtjorom, najverovatnije će u Humsku stići na pozajmicu.

Prošle sezone, dok je Igor Duljaj bio trener Partizana, klub iz Humske je imao dobru saradnju sa Šahtjorom, zahvaljujući prijateljskim vezama Duljaja sa Dariom Srnom koji je na direktorskoj funkciji u Šahtjoru.

Uostalom, i Saldanja je došao u Partizan posle Srnine preporuke, Denil Kastiljo je bio na pozajmici u Humskoj, pa nije nemoguće da je Srna pomogao crno-belima i oko ovog potencijalnog transfera.

Ne propustite

Preporuka za vas

Obavezno pročitati

WEB preporuke