Da li Stanojević pravi novu grešku pred derbi?

Autor: Darko Mitrović
sreda 25.05.2022.
17:00
Izvor: Sportske.net

Neočekivana izjava trenera Partizana.

Srdjan Stevanovic/Starsport.rs ©
Srdjan Stevanovic/Starsport.rs ©

Povezane vesti

Utakmicom finala Kupa Srbije između Crvene zvezde i Partizana na ''Rajku Mitiću'', u četvrtak od 18 časova biće stavljena tačka na sezonu 2021/22 u Srbiji.

Za Partizan ovaj meč ima i dodatnu važnost, imajući u vidu da ponovo nije uspeo da se u prvenstvu domogne titule prvaka države, pa trofej u kupu bi mogao da bude kakva-takva satisfakcija za mnoge dobre stvari koje su crno-beli uradili ove sezone.

Partizan na trofej u kupu čeka od 2019. godine, a u protekle dve je doživljavao poraze u finalima posle penal-serija, prvo od Vojvodine 2020. godine, a onda i od Crvene zvezde pre godinu dana.

S obzirom da su crveno i crno-beli ove sezone u prvenstvu bili prilično ravnopravni, dva boda su na kraju presudila u Zvezdinu korist, ne bi trebalo da iznenadi ako i treću godinu zaredom dobijemo pobednika kupa posle penal-serije.

Međutim, na pitanje novinara na današnjoj konferenciji za medije da li će njegov tim vežbati jedanaesterce, trener Partizana Aleksandar Stanojević je odrečno odgovorio.

''Uzimamo sve opcije, nismo vežbali. Stvarno smo ih mnogo puta vežbali, imali smo dosta tih takmičenja i kup takmičenja i pravo da vam kažem razmišljam da ne vežbamo sada penale, jer smo svaki put vežbali i znam tačno kako ko šutira, imamo strategiju ako dođe do penala, ali na sve smo spremni. To niko ne zna da li će doći do penala. Sve utakmice su do sada bile izjednačene, pa može doći do penala, ali i ne mora'', izjavio je Stanojević.

Izjava da crno-beli verovatno neće vežbati penale prilično čudi, pogotovo ako se ima u vidu da su dva gotovo sigurna izvođača penala, Bibars Natho i Rikardo Gomeš zbog lakših povreda neizvesni za sutrašnju utakmicu i veliko je pitanje da li će moći da budu na terenu ako se dođe do penala posle 120 minuta igre.

Natho je do sada bio nepogrešiv sa bele tačke i uopšte nije lako naći mu adekvatnu zamenu, pogotovo što će na golu Zvezde stajati Milan Borjan koji izvanredno brani penale. Borjan je to pokazao i prošle godine u finalu protiv Partizana kada je odbranio dva poslednja penala, a pogotovo ove sezone u osmini finala protiv Radničkog iz Niša kada je čak četiri puta zaustavljao šuteve sa bele tačke.

Podsetimo, Stanojević je posle poraza u derbiju krajem februara priznao da je pogrešio u izboru startne postave, potom je u aprilu iznenadio uvođenjem Natha tek pet minuta pred kraj meča, a sada iznenađuje i ovakvim razmišljanjem u vezi moguće penal-serije. Ali, ko zna, možda ovoga puta ipak bude u pravu.

Na kraju dodajmo i da je AdmiralBet pripremio odličnu ponudu igara za sutrašnje finale kupa, a kvota na pobedu Partizana je 3.85

Ne propustite

Preporuka za vas

Obavezno pročitati

WEB preporuke