Da li to Mrkela najavljuje i Zvezdino proleće u Evropi?

Autor: Darko Mitrović
petak 02.10.2020.
09:56
Izvor: Sportske.net, crvenazvezdafk.com

Ako sreća danas bude pogledala crveno-bele, srpski šampion bi ove sezne mogao baš daleko da dogura u Evropi.

Pedja Milosavljevic/Starsportphoto ©
Pedja Milosavljevic/Starsportphoto ©

Povezane vesti

Iako je tek uvodni deo sezone, u Crvenoj zvezdi imaju razloga za veliko zadovoljstvo.

Na domaćoj sceni ređaju samo pobede, imaju ih već devet u prvih devet kola, uz šest bodova više od Partizana, dok je u Evropi sinoć izboren plasman u grupnu fazu Lige Evrope.

Stigla je i prva reakcija iz Zvezdinog rukovodstva, u izjavi za klupski sajt oglasio se sportski direktor Mitrar Mrkela.

''Ovo je veliki uspeh. Četvrta godina u nizu da smo deo Evrope u fudbalskom smislu i utisak je da postajemo redovni učesnici kontinentalnih takmičenja. Bićemo u drugom šeširu na sutrašnjem žrebu i to je još jedna stvar koja se promenila u odnosu na ranije godine. Čestitam igračima i stručnom štabu, ličnom sam još uvek pod utiskom svega što se desilo'', istakao je Mrkela.

On smatra da je Zvezda mogla i ranije da osigura trijumf, ali naravno, igračima nema šta da zameri. Takođe, uveren je da je Zvezda mogla i u Ligu šampiona da su se kvalifikacije igrale kao do sada, sa dvomečima u svakoj kvalifikacionoj rundi.
-
Baner 4

''Format je specifičan ove sezone i smatram da smo mogli bolje da prođemo da su se igrali dvomeči, pogotovo protiv Omonije. Kvalitetniji smo od njih, ali kad se igra jedna utakmica i to u gostima, onda je to teško'', dodao je Mrkela.

Danas u 13 časova počinje žreb grupa za Ligu Evrope, Mrkela nema posebnih želja, ali veruje da će Zvezda i u ovoj fazi igrati značajnu ulogu, a ako osvoji jedno od prva dva mesta u grupi, eto i evropskog proleća.

''Koga god da izvučemo, borićemo se i potruditi da budemo najbolji što možemo. Mislim da smo konkurentni u Ligi Evrope i da smo u stanju da obradujemo navijače'', zaključio je Mrkela.

Ne propustite

Ne propustite

Preporuka za vas

Obavezno pročitati

WEB preporuke

Komentari

8 Komentara

Ili komentariši kao gost:
avatar
Dorotej
Friday, 02.10.2020
11:11

Mi kao narod smo šampioni u neobaveznim praznim pričama. Nama je uvek važan faktor sreće i stalno ga prizivamo. Ajde jedamput da odemo na žreb i da se 100 puta ne prkrstimo. Nije fraza, ipak sreća prati hrabre.

avatar
Old_school
Friday, 02.10.2020
10:41

Ja bih da ti odes. I Terza. Posle Omonije nije covek glasa mogao da vam cuje. A sad kad ste namirisali pune dzepove, eto vas opet. Ako nista, zato sto 4 godine ne mozes levog beka da dovedes. Da ti promasaje ne nabrajam.

avatar
IMUN NA MINUSE(VE)
Friday, 02.10.2020
10:36

Evropa, Tirana, Omonija i Ararat su dokaz da nemate sta da trazite tamo, a vi pricate da cete uraditi nesto veliko. Za vas je veliko i kad udjete u grupu!

avatar
Bergkamp10
Friday, 02.10.2020
11:47

A vi ste gdje?

avatar
IMUN NA MINUSE(VE)
Friday, 02.10.2020
18:20

Mi smo pod okupacijom ako nisi primetio.

avatar
Gogi-11
Friday, 02.10.2020
10:18

Kako izlaze u javnost kada se pobedi cudo jedno ali kada se izgubi od autsajdera nigde nikog nema

avatar
Bojan Samardzic
Friday, 02.10.2020
10:46

Onda su (samo) igraci krivi...

avatar
Gogi-11
Friday, 02.10.2020
12:03