Damjanović posle eliminacije: "Mogli smo da privedemo meč kraju, prvo poluvreme je pokazatelj"

Autor: Nemanja Janošev
nedelja 02.06.2024.
21:17
Izvor: Sportske.net

Viđenje selektora U17 reprezentacije posle poraza od Portugalije u polufinalu.

2021 Srdjan Stevanovic/Starsport.rs ©
2021 Srdjan Stevanovic/Starsport.rs ©

Povezane vesti

Selektor kadetske fudbalske reprezentacije Srbije Jovan Damjanović izjavio je nakon eliminacije u polufinalu Evropskog prvenstva da je ponosan na svoju ekipu.

Srbija je protiv Portugalije imala prednost rezultatom 2:1 sve do 87. minuta kada je protivnik preokrenuo do isteka regularnog dela meča i plasirao se u finale.

Naša selekcija je igrala napadački, atraktivno, ali već nekoliko puta se pokazivalo da u završnici mečeva ostaju bez snage.

"U prvom poluvremenu smo videli kakav generalno fudbal možemo da igramo, mogli smo da postignemo još neki gol. Portugal je dobra ekipa, bila je otvorena utakmica. Imali smo još dve prilike u drugom poluvremenu, mogli smo da privedemo meč kraju. Morali smo da vršimo prinudne izmene, nismo mogli da nastavimo sa igrom iz prvog poluvremena, kad smo igrali do noge… Morali smo da se branimo, pokazali smo da to generalno možemo da radimo", rekao je Damjanović.

Istakao je da je njihovo ponašanje tokom turnira bilo na najvišem nivou.

"Čestitam momcima na čitavom turniru, zaslužili su i ovaj poslednji korak. Izdvojio bih njihovo ponašanje van terena, kvalitet koji su pokazali na terenu. Kao i rezultat koji su ostvarili, plasirali su se među četiri najbolje ekipe".

Ne propustite

Preporuka za vas

Obavezno pročitati

WEB preporuke

Komentari

1 Komentara

Ili komentariši kao gost:
avatar
DRUG OSTOJA
Monday, 03.06.2024
04:47

Da imamo ozbiljnog selektora, lako bi priveli meč kraju, a ovako...