Dan odluke! Gde će se igrati 167. derbi?

Autor: Darko Mitrović
nedelja 10.04.2022.
10:32
Izvor: Sportske.net

Zvezda ima ''zicer'', Partizan se nada senzaciji.

Predrag Milosavljevic/Starsport.rs ©
Predrag Milosavljevic/Starsport.rs ©

Povezane vesti

Ovog vikenda igraju se utakmice poslednjeg kola u okviru preliminarnog dela sezone u Super ligi, a danas će u centru pažnje biti trka Crvene zvezde i Partizana za prvo mesto pred plej-of, koje donosi i prednost domaćeg terena u predstojećem, 167. večitom derbiju.

Crvena zvezda će danas od 17 časova na ''Rajku Mitiću'' dočekati ekipu kragujevačkog Radničkog 1923 koja u poslednje vreme, pod vođstvom Nenada Lalatovića igra u odličnoj formi, upisala je četiri pobede i dva remija u poslednjih šest mečeva, ali prema najavama iz Kragujevca, danas će Šumadinci biti značajno oslabljeni, bez četvorice standardnih prvotimaca.

Zvezda neće moći da računa na Strahinju Erakovića, upitan je Kangin nastup zbog lakše povrede, ali u svakom slučaju, aktuelni šampion je veliki favorit i sve osim Zvezdine pobede bilo bi prava seznacija.

Partizan uoči ovog kola ima isti broj bodova kao i vodeća Crvena zvezda, ali ima lošiji međusobni skor, a uz to će crno-beli večeras od 19.05 imati i mnogo teži posao u odnosu na večitiog rivala. Tim Aleksandra Stanojevića će danas gostovati trećeplasiranoj ekipi Čukaričkog i to će biti derbi 30. kola.

''Brđani'' su u prvom delu sezone i pored poraza pružili odličan otpor Partizanu, a s obzirom da su sada maltene osigurali treću poziciju, biće znatno rasterećeniji od Partizana i pokušaće da taj pritisak rivala i iskoriste.

A dok čekamo početak večerašnjih mečeva na ''Rajku Mitiću'' i na Banovom brdu, AdmiralBet vam je omogućio raznovrsnu ponudu za obe utakmice. Primamljive su igre na golove, ali treba obratiti pažnju i na ''prelaze''.

Dakle, ako ne bude neke senzacije, Crvena zvezda će ostati i posle večerašnjih mečeva na prvom mestu na tabeli, pa bi se u tom slučaju 167. večiti derbi na startu plej-ofa igrao na ''Marakani'', i to naredne subote od 18 časova.

Standings provided by SofaScore LiveScore


 

Ne propustite

Preporuka za vas

Obavezno pročitati

WEB preporuke