Dan posle - Iliev progovorio o Đukićevom statusu

Autor: Darko Mitrović
petak 29.09.2017.
23:12
Izvor: Sportske.net, Novosti.rs

Sportski direktor Partizana odgovorio na brojne kritike posle poraza od Dinama, uz jednu molbu navijačima.

Sportske.net/Pavle Knežević
Sportske.net/Pavle Knežević

Povezane vesti

Posle prokockanih 2:0 sinoć u Humskoj i poraza od 3:2 protiv kijevskog Dinama, možda i najviše kritika navijača bilo je usmereno ka treneru Miroslavu Đukiću.

Mnogi su mu zameraju na odsustvu pravovremene reakcije na dvostruku izmenu u redovima Dinama, s obzirom da su rezervisti Moraeš i Besedin napravili mnogo problema odbrani Partizana i najzaslužniji su za veliki preokret u nastavku meča.

Ipak, dan posle utakmice, u izjavi ''Novostima'', sportski direktor Partizana Ivica Iliev poručio je da Đukić i dalje ima podršku uprave kluba. Čak je istakao i, kako je rekao, Đukićevu genijalnost koja je došla do izražaja i protiv Dinama.

''Stojim iza svog trenera i tema vezana za njegov status se ne pokreće. Nemamo ni nas dvojica uvek iste ideje ni oko vođenja tima, igrača koji bi trebalo da igraju niti oko izmena, ali svaku opširniju analizu ostavljamo za sebe, to je nešto što nije za javnost.

Malo ko će posle ovakvog raspleta da se seti i kaže da je, recimo, u prvom poluvremenu napadački viđena sva genijalnost našeg trenera'', izjavio je Iliev, uz molbu navijačima da podrže ekipu i da se strpe, jer se računi svode u decembru i u maju.

Govoreći o samoj utakmici, Ilieva raduje što je Partizan pokazao da može ravnopravno da se nosi i sa ekipama poput Dinama. Ponovio je da je ofanzivna linija tima dobro obavila posao, ali mu je jasno gde leži najveći problem.

''Nemamo reakciju na primljen gol, i to predstavlja veliki problem, neke situacije se dešavaju po automatizmu.

Izgledalo je kao da ne umemo da izađemo, pad u igri je bio nenormalan. Lično mi je draže, ako se poraz već desio, da je na ovakav način, jer smo još jednom pokazali da možemo da igramo sa najboljima, nego da smo izgubili 1:0 ili 2:0 bez ikakvog otpora'', istakao je Iliev i dodao da iz ovakvih poraza može mnogo da se nauči.

Od igrača je posebno pohvalio Tavambu, za koga je rekao da ''nijedan strani i srpski igrač poslednjih godina u Partizanu nije pravio takvu razliku'' kao Kamerunac.

Ne propustite

Ne propustite

Preporuka za vas

Obavezno pročitati

WEB preporuke

Komentari

12 Komentara

Ili komentariši kao gost:
avatar
Dača
Saturday, 30.09.2017
12:42

Đukićeva genijalnost je u rangu genijalnosti Franka de Bura. Igrači su mu takođe genijalni. Ni Iliev ne zaostaje za njima. Otkad je to Dinamo Kijev među najboljima i šta ste vi to pokazali? Da vam igrači imaju snage za pola sata fudbala?

avatar
nemam pojma
Saturday, 30.09.2017
16:07

Pokazuješ jedno totalno nepoznavanje klubova u Evropi. Dinamo Kijev, nekad najbolji klub Ukrajine i Sovjetskog saveza, klub slavnog trenera Lobanovskog i Olega Blohina, najboljeg igrača Evrope, kasnije takođe slavnog Ševčenka, a danas drugi po kvalitetu u Ukrajini posle Šahtjora iz Donjecka, ti bi da proglasiš prosečnim klubom? Od Kelna, poslednjeplasiranog nemačkog tima je za klasu ili dve bolji.

avatar
nemam pojma
Saturday, 30.09.2017
12:38

Razliku, i to baš veliku, je pravio LEONARDO!

avatar
Raky_b
Saturday, 30.09.2017
11:51

Kratko pamcenje Ivice imas...Leonardo je otisao pre samo 3 meseca, a on je taj koji je pravio razliku i bio 50% tima.nMi koji pratimo Partizan se secamo i Klea, Dr.Moreire, Diare ubice...mnogi su pravili razliku, ali su svi gotovo proterivani, pa ce vec koliko i na zimu i Tawamba biti.

avatar
Realan_PFC
Saturday, 30.09.2017
10:46

djukicev problem je motivacija ekipe, mi jos nismo odigrali odlicnih 90 minuta, u svakoj utakmici smo imali dobrih 45 i ocajnih 45, samo je pitanje kojih 45 prevagnu .......... sta se desava sa glavama na poluvremenu, to je pitanje za djukica

avatar
bagra
Saturday, 30.09.2017
10:10

Kako nemamo reakciju na primljen gol kada imamo, odmah primamo drugi, to je nasa reakcija

avatar
Maximovic
Saturday, 30.09.2017
09:24

Jos pre I nego sto je dosa Dukic nesto sam ja bio skeptican sa njim. Mada sad se pitam dal on uopste I postavlja taktiku ili mu to radi neko drugi. Nas cenjeni bek Miletic pitam se cime je vezan za 1 postavu. Kostao nas je oba gola ako izostavimo penal. Zatim izbacujes Sumu a ostavljas Tavambu koj vise nije imao snage ni da se krece posle silnih duela. O centranim veznim nebi ni da pricam. Pa uzmi nekog iz Teleoptika sigurno su bolji od Jevtovica I Radina. Najgore je sto u Zvezdi promasene investicije greju klupu ili tribinu a kod nas one smetaju na terenu. Antonov I ako je slicnog kvaliteta a definitivno nije, bi trebao da ima prednost samo ako nista zbog godina I buduceg transvera. A Miletica ce pre neko da kupi ako bude imao manje materijala za gledanje nego obrnuto. Ako izostavimo igrace I samo pogledamo kretanja I taktiku ni tu nisam odusevljen jer ova taktika mi deluje poput engleskih gde su svi odredjeni da jurcaju od jednog do drugog gola a kondicija nam je bas zavidna gde posle 60 minuta gubimo I mentalno od protivnika zbog nedostatka fizicke vec u predhodnih 20-ak min. O menjanju celih timova nedelja cetvrtak tek nemam reci jer to nas pre 2 sezone kostalo 30 bodova u prvenstvu.

avatar
RG VILI
Saturday, 30.09.2017
09:00

Tawamba pravi najvecu razliku u poslednjih par godina ,od svih stranih i domacih igraca? Mislio sam da ne vidim dobro,ali stvarno ovo pise

avatar
Taktičar
Saturday, 30.09.2017
07:35

Pa ne znam kome moze da bude draze da posle 2 0 izgubi na onakav nacin. Znaci ja se ne plasim Dynama nego nasih ludaka u ekipi...

avatar
Zoran Vukic
Saturday, 30.09.2017
00:01

pali ivice nije ovo prva utakmica gde zakazo on kosto nas LS sevaj te oba ako nece sam i povdi Sumu[spremi ga fizicki netreba on40-60min po mecu]

avatar
Sasa1969
Friday, 29.09.2017
23:43

Previse tuzno.. bla,bla,bla...psi laju karavani prolaze.. nas karavan odeeeee

avatar
Čeki
Friday, 29.09.2017
23:37

Jeste, ime mu je Leonardo. Iako je igrao za Partizan, izuzetan je igrac, Tavamba je iza njega (ne daleko, ali evidentno).