Danas svi igraju fudbal, ali danas ga Partizan nije igrao - Sabah sa dva gola viška stiže u Beograd!

Autor: Nemanja Janošev
četvrtak 10.08.2023.
19:57
Izvor: Sportske.net

Težak posao čeka crno-bele u revanšu.

FK Partizan/Miroslav Todorović
FK Partizan/Miroslav Todorović

Povezane vesti

Fudbaleri Partizana poraženi su danas od Sabaha na gostovanju sa 2:0 (0:0) u prvom meču 3. kola kvalifikacija za Ligu konferencija.

Sve je češća ona fraza "Danas svi igraju fudbal“. I zaista, viđamo čuda po evropskim terenima u poslednje vreme. Ali, da Partizan ne ide baš u najboljem smeru potvrđuje i večerašnji okršaj. Jer, danas Partizan nije igrao fudbal, a oni "svi“ – jesu - i to odličan za uslove ove utakmice.

Oprezan je bio Igor Duljaj u najavi meča sa Sabahom istakavši niz pohvala za ovaj tim osnovan tek pre šest godina. Oprezan, s razlogom, očigledno. Jer, Partizan večeras nije bio na nivou svog protivnika.

Odlučio je strateg srpskog kluba da zadrži Bibarsa Natha na klupi, te da umesto Izraelca krene Aldo Kalulu iza, sada već, standardnog trozupca u napadu. Od samog početka, gosti su imali probleme po bokovima gde je često zaostajao Aleksandar Filipović u duelima sa sjajnim Bojanom Letićem. Sabah je imao prvu ozbiljnu priliku na ovom susretu. Sjajan pas na levi bok ka Letiću poslao je Kristijan. Pomogla mu je i nešto slabije reakcija Aleksandra Filipovića, pa je bosanskohercegovački internacionalac imao situaciju iz koje je centrirao. No, dosta loše je iz neposredne blizine šutirao Til.

Partizan je na prvi konkretniji napad čekao do 15. minuta, pre toga nije bilo smislenih ideja u ofanzivi. U ovoj situaciji su iskombinovali Saldanja i Severina za vrlo dobru šansu, ali izostala je završnica.  Sve u svemu, bio je to mnogo bolji početak duela za domaćina koji je još jednu zavidnu priliku stvorio preko Tila, ali ovaj luksemubrški reprezentativac ponovo nije bio dovoljno precizan.

U samoj završnici prvog dela, Aleksandar Jovanović je sa dve bravure sprečio Sabah da na odmor odu sa golom prednosti. Ne bi bilo nezasluženo da je azerbejdžanski tim do toga i došao...

Falilo je Partizanu povezanosti na sredini. Kalulu nije isporučio nešto takvo i u 55. minutu je zamenjen Nathom, a pre toga je neverovatnu šansu za Sabah imao Nurijev kada je Jovanović opet "čupao“ svoj tim.

Tada je i Partizan pokušao da uzvrati, a Natho je isprva uneo nešto više sigurnosti na lopti kada se ona nalazi na polovini rivala. Upravo u akciji u kojoj je učestvovao i Izraelac, Saldanja dolazi u izvanrednu šansu, ali i ovog puta izostaje završni udarac. Reagovao je Duljaj novim promenama i to trostrukom u 66. minutu. Ušli su Danilo Pantić, Aleksandar Šćekić i Aranđel Stojković, a teren su napustili Filipović, Kanute i Belić.

No, taman kada je tim izmenama trebalo da razmrda ekipu i pokuša da težište igre nešto više prebaci na polovinu protivnika, događa se sasvim suprotno. Prvo je Severina skrivio penal nad Letićem koji ga je lako prošao. Međutim, veliko je pitanje da li je tu bilo dovoljnog kontakta za najstrožu kaznu. Arbitar Kruašvili smatrao je da jeste. Ulogu izvođača preuzeo je Isajev, a njegovu nameru pročitao je odlični Jovanović. Doduše, golman "parnog valjka“ je bio svugde samo ne na gol-liniji, pa bi u slučaju VAR-a ovaj jedanaesterac bio ponovljen. Ali, da je video tehnologija na ovom meču bila prisutna, moguće je i da ne bismo videli penal u ovom slučaju.

I, iz kornera koji je usledio, lopta se odbija van kaznenog prostora pravo do Bojana Letića koji ju je savršeno ukrotio i poslao pod prečku Jovanovićevog gola za 1:0 u 70. minutu. 


Domaći su nagrađeni za bolju igru. Ubrzo, stigla je i nova pretnja po crno-bele. Pretnja koja je postavila 2:0 na semafor. Centrirao je sa leve strane Isajev ka Tilu, ali loptu niko nije zakačio što je iznenadilo Jovanovića za novu radost na tribinama "Bank respublika areni".

Nije Partizan pokazao dovoljno na ovoj utakmici da bi mogli da zasluže više od ovoga i verovatno je ovo i najrealniji rezultat.

S obzirom na to da u Humskoj Partizan neće imati podršku onih najvatrenijih pristalica, pred Igorom Duljajom i njegovim izabranicima je prilično težak posao.

Ne propustite

Preporuka za vas

Obavezno pročitati

WEB preporuke