Đani Ćurčić najavio senzaciju posle koje u srpskom fudbalu više ništa neće biti isto!

Autor: Milovan Longinov
četvrtak 30.09.2021.
12:15
Izvor: Sportske.net, MONDO.RS, b92.net

Ovo smo čekali.

Kup Prijateljstva
Kup Prijateljstva

Povezane vesti

Legendarni Saša Ćurčić potvrdio je da od danas i zvanično može da uleti u trenerske superligaške vode.

On je to potvrdio za B92 i za Mondo i pozvao srpske klubove da ga uzmu u razmatranje, jer najavljuje da će "Nenad Lalatović, Željko Obradović, Duško Vujošević biti male bebe". 

"Postajem trener! Na PRO licenci sam i već mogu da preuzmem klub iz Superlige ili Prve lige Srbije, da krenem trenersku karijeru. Pozivam klubove da znaju, ovo je ekskluziva za vas, da znaju da sam na školovanju i sa potvrdom mogu da radim", rekao je Ćurčić i nastavio:

"Nenad Lalatović, Željko Obradović, Duško Vujošević biće male bebe za mene po temperamentu. Njih trojica da se skupe ja imam to. Sve će se videti. Imam životno iskustvo, šta sam sve prošao. Beogradsku, njujoršku i londonsku ulicu. Ne bojim se trenerske vrteške Superlige, zašto bih? Postoje treneri koji su smenjivi i nesmenjivi, ja sam u ovoj drugoj grupi. Zašto Lalata nisu smenili nikad? Samo je uspehe pravio. Neću da im dam povoda da me otpuste. Neka dođu i menadžeri da sastave mi tim, mogu da mi igraju malinari iz Arilja i vodoinstalateri, sve ću da ih namestim, pomeram ih i komandujem", u svom stilu je rekao Đani Ćurčić.

Ćurčić neće koristiti kao primer igračima, već želi da kao trener startuje od nule.

"Svoju igračku karijeru ne želim budućim igračima da pokazujem, sve se briše i ostaje samo trener. Ne želim da vide da sam ’fejk’ trener, već da igraju za mene i osete da znaju gde ih vodim. Kod mene su emocije iskrene. Nemam decu, ni porodicu, znam kako sam radio od jutra do uveče, spavam u klupskom centru i to je moja porodica. Dijego Simeone je moja filozofija, ne mislim taktički, već po ponašanju", rekao je između ostalog Đani Ćurčić. 


Impresionirao je i odgovorom da će igrati u formaciji 3-5-3  u kojoj će golman igrati i centarhalfa!

"Vizija? Totalni fudbal. Visoki presing, ali ne uzaludno i raštrkano. Taktika? 3-5-3. Jel znate ko igra tu centarhalfa? Pa golman. Moj prvi posao može da bude Radnički Niš, Radnik Surdulica, IMT, šta god, spreman sam da radim i da idem postepeno, ne da se blamiram", rekao je Đani Ćurčić.

Ni tu nije stao jer je otkrio kako je stvorio Fila Fodena, Arona Van-Bisaku i još neke zvezda Premijer lige.

"Radio sam 2013. godine u akademiji Sitija, napravio sam Fila Fodena (Siti), Džejdona Sanča (Junajted), Dejvida Bruksa (Bornmut). Ja sam vratio Arona Van Bisaku (Junajted) sa desnog krila na beka dok sam bio u Palasu, posle ga je Roj Hodžson ubacio u prvi tim, ostalo je istorija. Tamo su mi i rekli da treba da se oprobam na seniorskom nivou. Došao sam kao volonter u Mančester siti. Skot Selers, sa kojim sam bio u Boltonu, je bio direktor akademije. Atilio Lombardo je bio pomoćnik Robertu Manćiniju, moj dobar prijatelj sa kojim sam ambasador Kristal Palasa. Foden nije znao ko sam, kako i da zna, klinac od 13 godina. Pokazao sam neke driblinge, oduševio se. Posle, kada smo se delili za fudbal na treningu Foden i Sančo se tukli oko mene. Pokazivao sam im tu neke finese, detalje. Imam kontakt sa njima i dan danas", otkrio je Ćurčić.

Ne propustite

Preporuka za vas

Obavezno pročitati

WEB preporuke