Danska lekcija Piksijevim "orlovima"

Autor: Aleksandar Obrenović
utorak 29.03.2022.
19:49
Izvor: Sportske.net

Danska je bolja reprezentacija od Srbije u ovom trenutku, nadamo se da će se stvari promeniti do Mundijala.

EPA-EFE/Liselotte Sabroe
EPA-EFE/Liselotte Sabroe

Povezane vesti

Reprezentacija Danske je savladala reprezentaciju Srbije u prijateljskom meču, bilo je ubedljivijih 3:0. Domaći su svakako zaslužili pobedu, bili su daleko bolji rival od našeg tima i možemo reći da je pred "orlovima" veliki posao što se tiče spremanja za Mundijal. 

Nismo toliko slabo počeli utakmicu, Srbija je bila agresivna na poslednju liniju Danske, ali to nije urodilo plodom. Sve što smo uradili jeste jedan udarac Filipa Kostića sa 17-18 metara od gola kada je lopta promenila pravac i kada je otišla malo preko gola. 

Na drugoj strani Danci nisu mnogo pretili u prvih 20 minuta, ali su iz prve pretnje stigli do gola. Igrao se 15. minut kada je nakon kornera za domaće lopta izbijena na oko 20 metara od gola, pravo na nogu Melea koji pogađa za 1:0. Pogodio je sam ugao gola golmana Rajkovića, ali napomenimo i da je neko promenio putanju lopte. 

Danska bolja nakon tog gola, Srbija je imala šansu preko Mitrovića koji je poslao loptu pored gola, uglavnom smo napadali preko Kostića po levoj strani, ali nismo imali kvalitetnu ideju koja bi nam pomogla da stignemo do gola Šmajhela koji nije imao posla u prvih 45 minuta utakmice. 

Imali su Danci još dve sjajne šanse da stignu do novog gola u prvom poluvremenu, ali nisu iskoristili niti jednu od te dve. Prvo je strelac prvog gola Mele pogodio Andriju Živkovića, mnogi su već videli loptu u mreži, ali je Nišlija uspeo da spreči domaće da stignu do ubedljivijeg vođstva, a na samom kraju poluvremena Danci pogađaju stativu, Norgard nije imao sreće jer je Rajković već bio savladan. 

Morao je selektor Dragan stojković da menja, Nastasić je zamenio Veljkovića, Radonjić svog zemljaka Živkovića, a Jović je zamenio Sašu Lukića što je značilo i ofanzivniju Srbiju, ali i rupe u srednjem redu koje su Danci iskoristili. 

Ipak, Srbija je prva stigla do velike šanse, Nastasić je poslao fantastičnu loptu za Mitrovića, ali je najbolji strelac u istoriji naše reprezentacije reagovao nešto slabije i nije iskoristio veliku šansu. 

Stigla je kazna u roku od pet minuta, igrao se 53. minut kada su Danci stigli do 2:0, tada je Kostić izgubio loptu na svojoj strani, Hojbjerg je uspeo da je ukrade, potom da uposli Linstrema koji pogađa za 2:0. Valja napomenuti i da su tri minuta pre ovog gola domaći propustili kolosalnu šansu kada je Skov Olsen promašio prazan gol, doduše, nije imao mnogo vremena za nameštanje. 

Izgledalo je da odbrana naše reprezentacije nije na visokom nivou danas, što se ispostavilo i treći put kao tačno kada je Kristijan Eriksen na svom povratničkom nastupu za reprezentaciju Danske pred svojim navijačima uspeo da postigne pogodak. Igrao se 58. minut kada je Eriksen uspeo da se namesti na desnu nogu i da udarcem sa 17-18 metara pogodi mrežu Rajkovića.

Radonjić je bio veoma agilan u nastavku, imao je dve šanse, jedan veoma dobar udarac koji je završio malo pored gola, ali je on bio jedini koji je imao šansu nakon gola Kristijana Eriksena. 

Marko Grujić je ušao umesto Mitrovića nakon ovog gola, potom i Stefan Mitrović umesto Pavlovića, a najčudnija izmena je bila kada je Luka Jović morao da napusti teren. Umesto njega je ušao Uroš Račić, pa smo ostali bez klasičnog napadača do kraja utakmice. 

U pojedinim trenucima je i Sergej Milinković-Savić bio najistureniji igrač naše reprezentacije, a Filip Kostić je poslednji koji je imao šansu na današnjoj utakmici kada mu je Šmajhel odbranio udarac. 

Uglavnom, slabo izdanje našeg tima, Danci su nas u potpunosti nadigrali i zasluženo su slavili u prijateljskom meču koji treba da nam posluži za nauk pred one zvanične mečeve. 

Ne propustite

Preporuka za vas

Obavezno pročitati

WEB preporuke