Davala je Zvezda i više od osam golova, i Lalat se toga dobro seća!

Autor: Darko Mitrović
četvrtak 12.05.2022.
10:02
Izvor: Sportske.net

Kada je Zvezda bila još efikasnija nego sinoć protiv Pazaraca?

Srdjan Stevanovic/Starsportphoto ©
Srdjan Stevanovic/Starsportphoto ©

Povezane vesti

Crvena zvezda se na fantastičan način plasirala u finale Kupa, savladala je sinoć na svom terenu ekipu Novog Pazara sa 8:0, što je treća veoma ubedljiva pobeda ove sezone protiv istog rivala kome je od jesenas ukupno dala čak 17 golova na tri utakmice!

Posle svega je trener Novog Pazara Tomislav Sivić sinoć javno upitao da li je ikako moguće da se meč preda na 3:0 za Zvezdu, priznajući pritom da se njegovi igrači ''plaše Marakane''.

Ali, to ipak nije Zvezdina najubedljivija pobeda u istoriji.

Pre tri godine, takođe u Kupu Srbije, ali u šesnaestini finala, Zvezda je savladala Trepču istim rezultatom, bilo je 8:0 u Staroj Pazovi, gde je klub iz Kosovske Mitrovice formalno bio domaćin.

Pre toga, Zvezda je davala devet golova Slobodi iz Tuzle i skopskom Vardaru u bivšoj Jugoslaviji, pobeđivala ih je sa 9:1, a isti rezultat bio je i u sezoni 2001/02, u SR Jugoslaviji, kada su crveno-beli deklasirali ekipu kruševačkog Napretka.

Jedan od strelaca za Zvezdu u tom meču bio je i sadašnji trener kragujevačkog Radničkog 1923 Nenad Lalatović, dvostruki strelci su bili Lerinc i Jelić, a pogađali su još i Drulić, Pjanović, Aćimović i Mirković.

Ipak, najviše golova Zvezda je postigla u Kupu SR Jugoslavije, u sezoni 1998/99, kada je savladala Mladost iz Podgorice sa 10:1.

Ne propustite

Preporuka za vas

Obavezno pročitati

WEB preporuke