"Đavoli" dolaze po svoje!

Autor: Milovan Longinov
sreda 25.05.2022.
12:15
Izvor: Sportske.net

Novi Pazar i kragujevački Radnički favoriti u baraž mečevima protiv timova iz Prve lige Srbije.

Srdjan Stevanovic/Starsport.rs ©
Srdjan Stevanovic/Starsport.rs ©

Povezane vesti

Super liga već ima 14 članova za sledeću sezonu, čekamo još dva, i to među četiri tima - Radnički iz Kragujevca ili Železničar Pančevo, odnosno IMT Novi Beograd ili Novi Pazar.

Radnički i Novi Pazar su timovi koji su najduže bili poslednjeplasirani na tabeli Super lige, ali su uspeli nekim čudom da se izvuku, prvi zahvaljujući Nenadu Lalatoviću, drugi zahvaljujući Tomislavu Siviću, Kragujevčani su blistali u drugom delu sezone kada su padali i jači timovi, dok su Pazarci bili odlični u plej-autu.

Čini se da su i jedni i drugi upravo zbog svog imena i iskustva igranja u elitnom rangu favoriti u duelima sa ekipama koje su završile kao trećeplasirana i četvrtoplasirana u Prvoj ligi Srbije. Ne samo to, zbog fudbalske atmosfere na stadionima u Kragujevcu i Novom Pazaru, čini se da su superligaški timovi neko ko će ostati u eliti.

Ipak, imaju čemu da se nadaju i Pančevci i "traktoristi". 

IMT ima igrača koji su itekako poznati, sigurno se sećate Alena Stevanovića iz Partizana koji je nekada nastupao i za Murinjov Inter, tu je Ognjen Đuričin, Luka Zorić, potom Luka Stojanović koji je došao iz Levskog, a čini se da je udarna igla ovog tima levokrilni napadač Vladimir Lučić.

Momak koji je na pozajmici iz Crvene zvezde je blistao ove sezone, ima samo 19 godina i mogao bi da napravi mnogo problema Pazarcima u obe utakmice. U dobroj je formi i 26-godišnji napadač Đorđe Ivković.

Od fudbalera Železničara iz Pančeva, valja izdvojiti poznatog Miloša Stojčeva, nekada dete Crvene zvezde, tu je Obeng Regan, ima tu nekada omladinskih reprezentativaca Srbije, poput Balaža koji je veliki potencijal, Aleksandar Simčević, Miroljub Kostić i Mladen Živković su igrači koji su prekaljeni superligaški igrači i nikako kragujevačkom timu neće biti lako u dvomeču.

IMT je domaćin protiv Pazara na stadionu Čukaričkog 25. maja od 19 časova, dva sata ranije istog dana na stadionu Smedereva igraju Železničar i Radnički, dok su revanš mečevi 29. maja, u nedelju.

Ono što je i više nego jasno jeste da će Kragujevčani i Pazarci imati domaći teren na obe utakmice usled "najezde" navijača i jednog i drugog tima, posebno će to biti slučaj u revanš mečevima kada očekujemo prepune tribine "Čika Dače" i stadiona kraj Jošanice. Valja podsetiti i da Kragujevčani imaju dodatni motiv jer igraju u Smederevu, oni stariji se sigurno sećaju velikog rivaliteta sa Sartidom, kasnije FK Smederevom i mečeva koji su odigrani baš u gradu na Dunavu gde su se neretko "Crveni đavoli" vraćali sa pesmom.

 

Ne propustite

Preporuka za vas

Obavezno pročitati

WEB preporuke