Deca koja će spasiti Partizan?

Autor: Darko Mitrović
ponedeljak 12.06.2023.
12:40
Izvor: Sportske.net

Nije sve tako crno u Humskoj.

FK Partizan
FK Partizan

Povezane vesti

Proteklu fudbalsku sezonu navijači crno-belih bi najradije da što pre zaborave.

Bio je to jedan pravi košmar za njih, jer je Partizan mimo svih očekivanja sezonu završio tek kao četvrtoplasirani u Superligi, propustivši DVE prilike da obezbedi prohodnost ka Ligi šampiona. Uz to su crno-beli u prvom delu sezone doživeli blamažu i na startu takmičenja u Kupu Srbije, gde su eliminisani od Radničkog iz Sremske Mitrovice.

Utisak su donekle popravile utakmice protiv Kelna i Nice zahvaljujući kojima je Partizan uspeo da prođe grupu Lige konferencija, ali je Šerif na startu nokaut faza zadao još jedan težak udarac crno-belima i eliminisao ih na putu ka osmini finala.

Iz ove sezone će se pamtiti i 0:4 u Humskoj protiv Mladosti GAT koja je kasnije ispala u PLS, kao i mnogi drugi kiksevi, pre svega u Humskoj, protiv superligaških ekipa, poput Spartaka, Kolubare, kragujevačkog Radničkog...

imajući sve to u vidu, za očekivati je veliku kadrovsku relonstrukciju u klubu, ali za sada nekih značajnijih promena nema na vidiku.

Osim što se planira priključenje najtalentovanijih omladinaca prvom timu i tu dolazimo do nekog ''svetla na kraju tunela''.

Naime, koliko god da je za prvi tim Partizana prethodna sezona bila razočaravajuća, mlađe kategorije kluba iz Humske su ostvarile izvvanredne rezultate! Omladinska ekipa Partizana osvojila je Omladinsku ligu Srbije i izborila plasman u U19 Ligu šampiona, a najbolji u Srbiji ove sezone su i kadeti Partizana koji su takođe osvojili titulu u svojoj konkurenciji.

Neki od najtalentovanijih omladinaca su već priključeni prvom timu, poput Janka Jevremovića, Bogdana Mirčetića, Mateje Stjepanovića, Mihajla Petkovića, a najavljeno je da će im se ovog leta na pripremama pridružiti i Nemanja Trifunović.

Ali, po završetku sezone su veliku pažnju na sebe skrenula dvojica supertalentovanih napadača Partizana iz generacije 2006. - Matija Popović i Dušan Jovanović.

Snažni i visoki Popović je nedavno ostavio sjajan utisak na Evropskom prvenstvu za kadete, gde je bio među najboljim igračima U17 reprezentacije Srbije, a trener prvog tima Partizana Igor Duljaj je već najavio da će i on biti jedan od sledećih velikih ''projekata'' crno-belih i da će ovaj momak od naredne sezone stasavati iz iskusnog Rikarda Gomeša.

Popović je rođen 8. januara 2006, može da igra i kao centralni napadač, ali i povučenije kao ofanzivni vezista, a u Kadetskoj ligi ove sezone je na 16 utakmuica postigao 13 golova i 5 asistencija, prema podacima sa ''Transfermarkta''.

Ali, nije Popović jedini Partizanov napadači biser. Prethodnih dana smo bili u prilici da na delu vidimo još talenata iz omladinske škole kluba iz Humske, i to na Kupu prijateljstva, koju je Partizan prvi put uspeo da osvoji.

Crno-beli su juče u finau savladali Osijek sa 3:2, a čovek odluke bio je još jedan Partizanov snažni napadač Dušan Jovanović, takođe 17-godišnjak, koji je postigao dva gola na ovoj utakmici. Posebno je impresionirao svojim drugim golom, za konačnih 3:2, kada je majstorski primio loptu u kaznenom prostoru rivala, oslobodio se svog čuvara, okrenuo se i iskosa sa leve strane pogodio mrežu.

Sve golove sa te utakmice možete da vidite OVDE.

Screenshot/YouTube/Kup prijateljstva

Tako je Jovanović stigao do ukupno pet golova na ovom turniru, najbolji je strelac Kupa prijateljstva, a na kraju je proiglašen i za najboljeg igrača ovog turnira.

Jovanović, koji je od Matije Popovića mlađi samo mesec dana, takođe iza sebe ima zapaženu sezonu u Kadetskoj ligi sa devet golova i jednom asistencijom na 19 odigranih mečeva i ako nastavi ovako dobro da radi, ne sumnjamo da će i on vrlo brzo biti priključen prvom timu.

Jasno, ne može se sledeće sezone sav teret u prvom timu prebaciti na pleća ovih mladih momaka, govorio je nedavno o tome i trener Duljaj, ali više nema nikakve sumnje da u Partizanovim mlađim kategorijama postoji ogroman potencijal koji bi klub iz Humske MORAO da PAMETNO iskoristi, na dobrobit samog kluba, ali i ovih talentovanih igrača.

Samo, da i oni budu strpljivi i da ne polete za prvom primamljivijom ponudom iz inostranstva...

Ne propustite

Preporuka za vas

Obavezno pročitati

WEB preporuke