Dečaci iz Srbije igrali protiv Benfike i Reala!

Autor: Aleksandar Obrenović
subota 05.10.2024.
00:00
Izvor: Sportske.net

Solidan rezultat.

FK Atakante
FK Atakante

Povezane vesti

Fudbalski klub Atakante je počeo svoju sezonu odlaskom na turnir u Torino, turnir koji je u organizaciji italijanske agencije "BeKings" i koji nosi oznaku "pro level". 

Atakante je srpski klub koji je dobio poziv za ovaj prestižni turnir na kom će biti i velikani poput Real Madrida, Benfike, Intera, Mančester sitija, Fjorentine, CSKA Moskve, Dinamo Zagreba, Parme, Nice, Intera i Milana.

Sistem je bio veoma naporan, samo prvoplasirani je išao u finale. 

Atakante su kao treneri predvodili Marko Nikolić, Aleksandar Krstić, Stefan Gojković, dok su kao članovi išli i Uroš Popović i Niška Širac.

"U 2014. godištu smo ostvarili pobedu, remi i dva poraza, a jedan od neuspeha smo doživeli od Benfike. Kada su u pitanju dečaci rođeni 2015. godine, a mi smo imali osmoricu iz tog godišta i trojicu rođenih 2016, oni su zauzeli drugo mesto u grupi iza Real Madrida od kojeg smo izgubili 5:0.

Zanimljivo, Kraljevi su osvojili turnir u svojoj kategoriji, dok je u 2014. godištu do trofeja otišao Milan", rekao je Mihailo Jovanović, predsednik kluba. 

"Velika je čast i ponosan sam što smo bili deo ovog turnira, koji je među najjačim u Evropi. Naš klub dugi niz godina strateški redovno putuje na inostrane turnire i na ovaj "Kup nepobedivih" gledamo kao veliki korak unapred.

Bilo smo četiri dana u kremu evropskog fudbala, gde smo mogli sebe da unapredimo, učimo i takmičimo se sa najboljima.

Dečaci su i te kako pokazali da talentom ne odskaču od momaka iz evropskih velikana, mi ovde nismo zalutali. Prikazali smo kvalitetan nivo fudbala za dva uzrasta, vodili smo ih kao tim i vidimo da idu u pravom smeru", istakao je Jovanović. 

Ne propustite

Preporuka za vas

Obavezno pročitati

WEB preporuke

Komentari

Komentari nisu dozvoljeni za ovaj članak