Degenek po treći put u Zvezdi?!

Autor: Darko Mitrović
subota 14.01.2023.
09:47
Izvor: Sportske.net, Sportski Žurnal

Ako ne može da zadrži Dragovića, Zvezda može da vrati Degeneka?

Srdjan Stevanovic/Starsport.rs ©
Srdjan Stevanovic/Starsport.rs ©

Povezane vesti

Još uvek traje neizvesnost oko statusa iskusnog štopera Aleksandra Dragovića u Crvenoj zvezdi, ali iz dana u dan je sve jači utisak da će ipak doći do rastanka bivšeg austrijskog reprezentativca sa srpskim šampionom.

Tokom čitave zimske pauze je poznata želja Dejana Stankovića i Sampdorije da angažuju odličnog defanzivca, takvu želju ima i on. Crvena zvezda je pokušala da ga zadrži, ali Dragović i Sampdorija su uporni u svojim namerama, pa će po svemu sudeći Zvezda uskoro popustiti i više neće zadržavati nezadovopljnog igrača u svojim redovima.

Crveno-beli su ove zime već angažovali novog štopera, reprezentativca Srbije Uroša Spajića koji se posle decenije u inostranstvu vratio u Zvezdu, ali izgleda da to neće biti sve kada su u pitanju pojačanja na štoperskim pozicijama.

''Sportski žurnal'' danas prenosi zanimljivu informaciju da bi Zvezda u slučaju Dragovićevog odlaska, a imajući u vidu da i za Strahinju Erakovića postoji ozbiljno interesovanje iz inostranstva, mogla da ove zime ponovo vrati - Miloša Degeneka!

Reprezentativac Australije je nedavno učestvovao na Mundijalu, ostavio je dobar utisak, baš kao i u američkom Kolumbusu, gde je stigao iz Zvezde pre godinu dana.

Degenek će u aprilu napuniti 29 godina, još uvek ima šta da pokaže na velikoj sceni, a s obzirom na ogromno iskustvo koje je stekao sa Zvezdom u svoja prethodna dva ''mandata'' na ''Marakani'', jasno je da bi se odlično uklopio u ekipu koja će se sledeće sezone najverovatnije takmičiti u grupnoj fazi Lige šampiona, ukoliko na proleće ne prokocka 10 bodova prednosti u odnosu na Partizan.

I Degenekova ljubav prema Zvezdi je odavno poznata, pa ukoliko Zvezda zaista želi da ga vrati, verovatno ne bi imala problema da se dogovori sa iskusnim defanzivcem.

On je sa Kolumbusom vezan ugovorom do kraja ove godine i to bi mogla da bude jedina prepreka realizaciji transfera.

Ne propustite

Preporuka za vas

Obavezno pročitati

WEB preporuke