Dejan Stanković: "Mnogi su mislili da je gotovo!"

Autor: Nemanja Janošev
utorak 07.09.2021.
09:21
Izvor: Sportske.net, zurnal.rs

"Liga Evrope je veliki uspeh", smatra Stanković.

Pedja Milosavljevic/STARSPORT
Pedja Milosavljevic/STARSPORT

Povezane vesti

Trener fudbalera Crvene zvezde Dejan Stanković "presekao" je dosadašnju sezonu u opširnom intervjuu za "Sportski žurnal".

Mlak početak sezone doživela je Crvena zvezda, što je bilo nešto na šta navijači ovog kluba nisu navikli u poslednjim godinama. No, kako je vreme odmicalo, tako se i forma ekipe poboljšavala, ali i atmosfera u svlačionici. 

Sezona u domaćem prvenstvu otvorena je remijem protiv Vojvodine bez golova.

"Morali smo da imamo bolju realizaciju. Zvezda je uvek jednako rezultat. I tačka. Sada je izlišno navoditi koliko smo imali pogođenih stativa i šuteva, na kraju se piše meč bez golova. Neko ko nije gledao, kaže da smo kiksnuli. A, onaj drugi video je da je nedostajao samo pogodak. Remi je bio samo momenat prevelike želje, vratili smo se pred naše verne navijače, hteli da "razvalimo“ svet i jednostavno nije se dogodilo", započeo je Dejan Stanković.

U jednom dahu, nastavio je:

"Na stranu Vojvodina, meni je reakcija posle Šerifa, kluba, navijača i igrača, bila istorijska i za primer. Momenat nije bio lagan. Videli ste koliki je bio pritisak, upiranja prstom u sve nas. Ne znam koliko je ljudi verovalo da ćemo uopšte proći Kluž, a ne izgledati onako kako jesmo u obe utakmice. Podrška je bila od svih direktora, predsednika i nas samih dole, znali smo kroz šta smo prošli i za koji dres se borimo. Tada su mnogi mislili da je kraj, a nije bio ni najmanje".

Stanković je istakao da u rivali u grupnoj fazi Lige Evrope (Braga, Ludogorec i Midtjiland) možda nisu atraktivni i privlačni za navijače, ali da i te kako jesu kvalitetni timovi koji imaju šta da prikažu. 

"Veliki je uspeh igrati Ligu Evrope, iako je pokušano da se predstavi kao neuspeh kluba i nas koji branimo boje Zvezde. Drago mi je da je svaki navijač prepoznao da je to stvarno uspeh. Odgovornost za meč sa Šerifom preuzimam samo ja. Ide se napred ne mogu da se okrećem pozadi, nastavili smo da se borimo i došlo jednog od ciljeva", naveo je Stanković.

Ne propustite

Preporuka za vas

Obavezno pročitati

WEB preporuke