Deki objasnio zašto Zvezda igra ovako dobro! Sve funkcioniše ''kao sat''!

Autor: Darko Mitrović
subota 27.02.2021.
19:46
Izvor: Sportske.net, Beta

Nema kalkulisanja, Zvezda sada svim snagama nastavlja borbu za odbranu titule.

Pedja Milosavljevic / STARSPORT
Pedja Milosavljevic / STARSPORT

Povezane vesti

Trener fudbalskog kluba Crvena zvezda Dejan Stanković rekao je danas da će njegov tim sledeći meč protiv Proletera igrati u najjačem sastavu.

"Nema razloga za kombinovani sastav i odmaranje igrača. Mi smo ekipa koja se spremala za tri utakmice u nedelji, tako da će protiv Proletera na teren izaći najjači tim. Što se tiče povređenih igrača, Gobeljić i Ivanić su pokazali da su spremni i u Milanu, jedina dilema je Falko, koji je u Subotici osetio malu kontrakturu na loži, ostali igrači su spremni", rekao je Stanković, preneo je sajt kluba.

Fudbaleri Crvene zvezde će u nedelju dočekati ekipu Proletera, u meču 24. kola Super lige Srbije.

"Spremamo utakmicu za utakmicu, sigurno je da su naša filozofija i ciljevi poznati. Sutrašnja utakmica je najvažnija u ovom momentu i sem tri boda ništa drugo ne uzimamo u razmišljanje", istakao je Stanković.

Crvena zvezda je u četvrtak eliminisana u šesnaestini finala Lige Evropa, pruživši sjajan otpor favorizovanom Milanu, uz primetno dobru fizičku spremu igrača.

"Teren je najbolje merilo, da bismo mogli da igramo fudbal kao u Milanu, moji igrači moraju da budu spremni. Upravo to je zasluga mog stručnog štaba, momaka koji se bave fizičkom spremom, na čelu sa Federikom Panonćinijem. Ne bismo mogli da namestimo igru onako kako želimo da oni nisu spremni da odgovore na postavljene zadatke", dodao je Stanković.

Stanković je ocenio i da je bitan faktor volja, ali da ukoliko fizička sprema nije na dobrom niovu nemoguće je ostalo sprovesti u delo.

Trener Crvene zvezde osvrnuo se i na fudbalera Aleksandra Kataija i njegovo moguće emotivno pražnjenje nakon prošlog meča.

"Videćemo da li će Katai moći da počne meč. Što se tiče emotivnog pražnjenja na to moramo da se navikavamo, mi smo profesionalci, fudbal se igra i dalje. U ovom trenutku su ciljevi prvenstvo i kup, emocije mogu da budu prisutne, prvi i drugi dan, posle toga se resetujemo i idemo dalje", rekao je 42-godišnji trener.

Stanković je dodao i da mu je krvio što njegova ekipa nije uspela da prođe Milan, uz konstataciju da je ovo bila izvanredna prilika za to.

"Krivo mi je što nismo uspeli da izbacimo Milan, jer mislim da smo to mogli i da smo imali izvanrednu priliku da to uradimo. Sa druge strane treba biti realan, ne treba gubiti glavu jer znaš protiv koga si igrao. Našom igračkom voljom i željom, spremanjem utakmice smo imali šansu da napravimo jedno ogromno iznenađenje i ispišemo istoriju, pokazali smo da možemo", rekao je on.

Trener crveno-belih rekao je da je ekipa podigla lestvicu i da on lično želi da izvuče pouke iz dvomeča sa Milanom.

"Iz ovakvih utakmica izvlačim pouke, da bi u sledećem izazovu koji bude bio ispred nas, a ja se nadam već na leto napravili još nešto bolje nego u prethodnoj sezoni. Ne bih se zadovoljavao učinjenim, podigli smo lestvicu i želim da izvučem pouke, kao što sam iz svake utakmice u Crvenoj zvezdi koja nije bila završena dobro izvlačio pouke i bio bolji na svakoj sledećoj", istakao je Stanković.

Stanković je govorio i o napadačkoj igri crveno-belih, za koju je istakao da se na tome radi godinu dana, od kada je on u klubu.

On je ocenio da organizacija u stručnom štabu funkcioniše bez greške, uz zahvalnost istom na profesionalnom odnosu prema ekipi.

"Hteo bih da se zahvalim doktoru Miodragu Mladenoviću i njegovim saradnicima, koji u rekordnom roku vraćaju igrače u potpuni trenažni proces. Kontrolišemo svaki dan monitoring svih njih. Preko mog stručnog štaba za fizičku spremu, kao i za tehničku spremu, svi funkcionišemo kao sat i sve se zna, kako i šta se radi. Još jednom veliko hvala mom stručnom štaba na profesionalnom odnosu prema ekipi", rekao je on.

Šef stručnog štaba Zvezde, rekao je da je dobio veliki broj čestitki, a Stanković se zahvalio i navijačima na velikoj podršci, uz ocenu da je njegovoj ekipi mnogo nedostajalo njihovo prisustvo na tribinama.

Meč Crvene zvezde i Proletera biće odigran sutra od 17.00.

Ne propustite

Ne propustite

Preporuka za vas

Obavezno pročitati

WEB preporuke