Deki pred Proleter o Rišairu, šta će doneti Zvezdi?

Autor: Darko Mitrović
petak 10.09.2021.
18:35
Izvor: Beta

Zvezda ulazi jača u novi ciklus utakmica.

STARSPORT photo Belgrade Serbia
STARSPORT photo Belgrade Serbia

Povezane vesti

Trener fudbalera Crvene zvezde Dejan Stanković rekao je da je reprezentativna pauza dobro došla, i da se dosta igrača odmorilo.

"Pauza nam je dobro došla, odmorili smo i radili dosta dobro. Imali smo reprezentativce koji su se uspešno vratili. Videćemo koliko su odmorni. Kao i uvek spremamo utakmicu po utakmicu. Bitno je da su svi zdravi, pogotovo oni koji su se vratili iz reprezentacije. Ostvarili su lepe rezultate sa svojim selekcijama, sve ide kako treba", izjavio je Stanković, a preneo klupski sajt.

Osvrnuo se Stanković i na dobro izdanje njegovih izabranika na utakmici protiv Čukaričkog.

"Sigurno da je dobra igra i da je dobar rezultat „penicilin“ za sve, pogotovo za samopouzdaje i za „glavu“. Utakmica protiv Čukaričkog je bila jedan lep pokazatelj kako ekipa treba da izgleda od prvog do poslednjeg minuta. Uvek pričamo da u prvenstvu igramo protiv niskog bloka i dobro otvaranje utakmice donosi prednost da budeš mirniji i onda da igraš lepršavije i za oko lepše", rekao je on.

Trener crveno-belih je prokomentarisao i novajliju u timu Rišaira Živkovića.

"Cilj koji postavljamo je veliki, ne  može svako da se uklopi za 10-15 dana, potrebno je vreme. Drago mi je što je Rišairo došao odmah posle Čukaričkog, imali smo vremena, deset dana da prodje ceo trenažni proces. Radi se o talentovanom, brzom, dobrom igraču koji će nam doneti nešto novo, na njemu je sve ostalo. Od njega očekujem da nastavi da prikazuje na treninzima profesionalizam koji je zaista fenomenalan sa njegove strane", izjavio je Stanković.

Stankovića raduje činjenica i da su svi igrači zdravi i da tim nema problema sa povredama.

Osvrnuo se šef stručnog štaba Zvezde i na skautiranje protivnika u Ligi Evropa, ali govorio i o prelaznom roku.

"Skinuti smo sa zelene liste, putevi na jedan dan su gotovo nemoguća misija. Sigurno da smo razmišljali, ali smo juče skinuti sa zelene liste, tako da nećemo pratiti Bragu uživo. Što se tiče prelaznog roka realno je za nas završen što se dolazaka tiče,  na nama je sada da pokažemo koliko možemo i šta možemo, hiljadu posto verujem u ekipu", rekao je Stanković.

Stanković je iskoristio priliku u da pohvali nastupe mladog Starhinje Erekovića i rekao da "ima puno poverenje u mladog Erakovića, odigrao je fenomenalnu utakmicu protiv Italije, doneo kući pobedu sa reprezentacijom U20. Radi se o igraču koji može da ima veliku karijeru".

Crvena zvezda će sutra dočekati Proleter od 20, u osmom kolu Super lige Srbije.

Ne propustite

Preporuka za vas

Obavezno pročitati

WEB preporuke